İslami davadan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm olan ve Bitlis F tipi cezaevinde bulanan Şerafettin Aslan’ın babası Mustafa Aslan, 6-7 yıldır yakalanmış olduğu Kronik Lenfositer Lösemi (KLL) hastalığının artmasından ötürü tüm Müslümanlardan dua talep etti.

66 yaşında olan Mustafa Aslan, hastalığının arttığını belirterek 4-5 aydır oğlunun ziyaretine gidemediğini ve bu sebepten ötürü üzüntüsünü dile getirdi.

Sürekli kan ihtiyacı olduğunu ve yurt dışından gelecek olan ilaçları beklediklerini belirten aile ise “Son zamanda artan hastalığı sebebiyle kan ihtiyacımız arttı. Hastalık sebebiyle ağzında oluşan yaralardan dolayı konuşamıyor. Tedavi süreci devam ediyor. Yurt dışından gelecek olan ilaçları beklemekteyiz. Kan vermek isteyenlerin 0 rh (+) kana ihtiyacımız vardır. Bundan sonraki tedavi süreci için duaya çok ihtiyacımız var. Buradan özellikle İslami davadan cezaevlerinde bulunan Yusufî ağabeylerden ve tüm Müslüman kardeşlerimizden dua bekliyoruz. Allah kendilerinden razı olsun.” diye belirtildi.

Yetkililerin de Yusufîler ile ilgili adım atmasını beklediklerini belirten aile, Yusufîlerin 28 Şubat zulmünden dolayı gözaltına alındığı ve tutuklandığını, bu sebepten ötürü kendilerinin de mağdur olduğunu belirtti. Aile, yetkililerin buna bir an önce çözüm getirmesini beklediklerini belirtti. (M. Ali Batı - İLKHA)