SUDAN - Bazı Arap ve İslam ülkelerini ziyaret etmek için beş yıl sonra ilk kez Gazze dışına çıkan Başbakan İsmail Heniyye, Sudan`da resmi ve sivil şahsiyetlerinden oluşan kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Karşılayanlar arasında Sudan Devlet Başkanı Danışmanı Prof. İbrahim Ahmed Ömer, Sudan Enformasyon Bakanı Dr. Kemal Ubeyd de vardı.

Heniyye, Hartum havaalanında Sudan Devlet Başkanı Danışmanı Prof. İbrahim Ahmed Ömer ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, kardeş Sudan`a gelmekten fazlasıyla mutlu olduklarını belirterek, gördükleri ilgi ve alakadan dolayı Sudan hükümetiyle halkına teşekkür ettiklerini söyledi.
Sudan`ın Filistin halkını destekleme konusunda çok izzetli tavırlara sahip olduğunu belirten Heniyye, Filistin halkına ve davasına verdiği destekten ötürü bir çok baskı ve komploya maruz kaldığını ifade etti.

Heniyye devamla, Kudüs`e destek için Hartum`da yapılacak foruma katılmak amacıyla Sudan`a geldiğini belirterek, Kudüs`ün tüm plan ve komplolara rağmen İslamî şehir olmaya devam edeceğine dikkat çekti.

ilkha