Adana Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Aile ve Toplumda Kadının Önemi” konulu konferans düzenledi. Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi`nde gerçekleşen programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetler Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Rahime Beder Şen konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftüsü Arif Gökce, İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, ilçe müftüleri, vaizler, Kur'an Kursu öğreticileri ile öğrencileri, din görevlileri ve eşlerinin yanısıra çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetler Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Rahime Beder Şen, toplumda aile ve kadın konularını irdeledi.

Kadının aile için olmazsa olmaz bir unsur olduğuna işaret eden Şen, "Kadın, ailenin ve toplumun sağlıklı gelişimi için asla vazgeçilemez öncü bireydir.  Her ne kadar günümüzde kadın erkek eşitliği, aile içi roller tartışılıyor olsa da analık gibi kutsal bir görev ve akıl-duygusallık-sevgi-şefkat-merhamet-sabır-sosyal zekâ gibi önemli meziyetler kadında yaşam bulmaktadır." dedi.

Bütün toplumlarda boşanma oranlarının giderek arttığına dikkat çeken Şen, yaptıkları araştırmalarda boşanmaların birçoğunun aslında normalde sağlıklı iletişim kurarak çözümlenebilecek konular üzerinden gittiğini tespit ettiklerini ifade etti. Bu nedenle evlilik öncesi eğitimlerle farkındalık oluşturduktan sonra ailelerin sağlıklı ve huzurlu bir yuva oluşturacaklarına inandığını söyledi.

Daha sonra “Ailede ve Toplumda Kadının Önemi” konulu sunumunda mutlu bir evliliği oluşturmanın püf noktalarını anlatan Şen, sevginin insanı bir şeye veya kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu olduğunu ifade etti. Şen, sevginin yanındaki en önemli unsurun ise saygı olduğunun altını çizdi.

Mutlu bir evliliğin önündeki en büyük engelin “bencillik'' olduğunu ifade eden Şen, eşlerinin birbirine zaman ayırması, iyi arkadaş olabilmesi, ortak paylaşımlar konusunda istekli olmalarının eşler arasında güçlü bir bağ oluşmasına vesile olduğunu belirtti. (Ayhan Kaya-İLKHA)