DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere ve internet medyasına şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Can Güvenliğimiz Yok
Diyarbakır`da önceki gün gerçekleşen silahlı kuyumcu soygunun ardından açıklama yapan Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul Kent merkezinde bulunan kuyumcu esnafının can güvenliğinin olmadığını söyledi. Akkul, silah ruhsatı alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını, valiliğin soruna çözüm bulmasını istedi.

Haber Diyarbakır: Muhtarın Katil Zanlısı Tutuklandı
Diyarbakır`da 3 ay önce öldürülen Yeniköy Mahalle Muhtarı Derviş Özkaplan`ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla bir kişi tutuklandı.

Diyarın Sesi: 2 PKK Mensubu Tutuklandı
Diyarbakır`ın Dicle ilçesinde tespit edilen noktalara yönelik olarak yapılan operasyon sırasında yakalanan 2 PKK mensubu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güneydoğu Güncel: Can Güvenliğimiz Yok
Diyarbakır`da son zamanlarda artan kuyumcu soygunları ve bu soygunların getirdiği can kayıpları, kuyumcu esnafını tedirgin etti. Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, "Can güvenliğimiz yok. Silah istiyoruz" dedi.

Gazete Diyarbakır: Şifre Faturası 124 Öğretmene Kesildi
Diyarbakır`da şifre kırma skandalını inceleyen Milli Eğitim Bakanlığı, e-okul bilgilerini gizli tutmayan ve öğrencilere fazla not veren 5 lisede görev yapan 124 öğretmene kınama ve maaş kesme cezası verirken, öğrenciler mezun oldukları için ceza almadı.

Güneydoğu Ekspres: 11 yıl sonra gelen umut umutsuzluğa dönüşmesin!
7 aylık doğan ve yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği Van depreminde yaşama tutunan Nergiz bebek, büyüyebilmek için yardımseverlerden destek bekliyor. Özgür ailesinin 11 yıllık umudu olan minik bebeğin, sıcak bir eve ve bakımı için maddi desteğe ihtiyacı var.

M. Salih Keskin - İLKHA