Geçtiğimiz gün, Yıllardır atık deresiyle iç içe yaşıyorlar` başlığıyla Simani Mahallesi sakinlerinin iddialarına yer verdiğimiz habere ilişkin açıklama yapan Et ve Süt Kombinası yetkilileri atıkların mahalleden geçen dereye dökülmediğini savundu.

Konuyla ilgili konuşan  Bingöl Et ve Süt Kombinası müdürü Burhan Coşkun, “Kesimden sonra katı atıklarımız, kamyonla alıyoruz, Bingöl belediyesinin katı atık bertaraf tesislerine götürüyoruz. Bunun karşılığında Belediye ayda 2 bin 500 TL ücret veriyoruz. Yani katı atıklarımız direkmen Bingöl Belediyesi çöplüğüne götürüyoruz. Sıvı atıklarımız ile lojman ve idari binanın suyu dere yatağına gidiyor. Onlarda idari binanın sularıdır.” dedi.

"Habere konu olan dereyle ilgili olarak kombinamızla alakası yok"

“Habere konu olan dereyle ilgili olarak kombinamızla alakası yok.” diyen Coşkun,  “Aynı o dere içinde yer altında bizim kanal geçiyor. Ta dere boyuna kadar gidiyor. O dere suyla bizim bir bağlantımız yok. Bizim buradan giden su kendi kanalımız vasıtasıyla gidiyor. Kendimiz gidip o dereyi inceledik. O derede o mahallede bulunan ağırlardan akan tüm pislikler ve tezekler o dereye akıyor. O derede birçok çöp atık maddeler var.”  İfadelerini kullandı.

Et ve Süt Kombinaların 2015 yılında yaklaşık olarak 120 bin TL ile bakımı yapıldığını belirten Bingöl Et ve Süt Kurumu Müdür Yardımcısı Metin Karabulut ise "Bingöl`de belediye artıma tesisinden sonra yapılan en iyi tesistir. Kombinamızda bulunan sıvı atıklar ve kan yapılan işlemlerden sonra temiz su olarak şebekeye veriliyor. Yani dere yatağına veriliyor. Bu suda yapılan analizler sonucunda çevreye verilmesinde bir sıkıntı olmadığı ortaya çıktı.”  diye belirtti. (Nihat Kanat- İLKHA)