BATMAN-28 Aralık Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `"Batman Yaşanabilir Bir Şehir"`
Batman`ın bazı sorunları olduğunu belirten İl Valisi Ahmet Turhan, buna rağmen Batman`ın yaşanabilir bir şehir olduğunu söyledi.
`12 Mahallede Su Kesintisi`
Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü`nden (BASKİ) yapılan açıklamada, kuyu sahasındaki Anahat su borularında yapılacak bakım onarım ve arızlar nedeniyle Perşembe günü 12 mahallede su kesintisinin yapılacağı bildirildi.

Batman Barış Gazetesi; `Kürtçe Tarih Belgeseli Tamamlandı`
Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinin tarihini ve kültürel değerlerini, canlı tarih görüşmeleriyle Kürtçe olarak belgeleyen "Demek Ji Dema" (Geçmişe Doğru) adlı belgesel filmi gösterime hazır duruma geldi.
`DİKA Kalkınma Kurulu Başkanı Seçildi`
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) 2011 yılı İkinci Olağan Kalkınma Kurulu toplantısını Batman`da gerçekleştirdi. Toplantıda, kalkınma kurulu Başkanı seçildi.

Batman Gazetesi; `Yeşil Kart Bürosunda Sistem Yok!`
İlimiz Yeşil Kart Bürosu, sistemin çökmesinden dolayı 5 gündür hizmet veremiyor. Sağlık Bakanlığının sistemine giriş yapılamadığından dolayı hizmet veremeyen Yeşil Kart Bürosunun önünde izdiham oluştu.
`Çalık, Basın İlan Kurumunu Ziyaret Etti`
TPAO Bölge Müdürü Süleyman Çalık, Petrolspor Yönetim Kurulu ile birlikte Basın İlan Kurumu Batman Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.
Batman Postası Gazetesi; `Yarın Su Kesintisi Var`
Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünce(BASKİ) kuyu sahasındaki Anahat su borularında yapılacak bakım onarım ve arızlar nedeniyle yarın 12 mahallede su kesintisi yapacak.

Batman Doğuş Gazetesi; `Denetimsiz Eğitim Kurumu Olmayacak`
Batman Valiliği, Orhan Doğan Eğitim Destek Evi`nin, 44. Maddesine aykırı eğitim öğretim faaliyeti yürüttüğü gerekçesiyle kapatılmasına karar verdi.
Batman Medya Gazetesi; `Belediyeden Yeni Eğitim Destek Evi Başvurusu`
Orhan Doğan Eğitim ve Destek evinin yasal şartlara uymadığı gerekçesiyle kapatılmasının ardından, Vali Ahmet Turhan ile görüşen BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata ve Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, yeni bir eğitim destek evinin kurulmasını karalaştırdı.

Batman Umut Gazetesi; `Özdemir STK`larla Bir Araya Geldi`
Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Kadın Kolları Kongresi için geldiği Batman`da hafta sonu hasta ziyaretleri gerçekleştirirken, hafta başında da Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Batman Pusula Gazetesi; `TGK; "Trafik Canavarına Daha Ne Kadar Can Vereceğiz"`
Diyarbakır-Batman karayolunda geçen hafta meydana gelen 25 kişinin öldüğü 16 kişinin de yaralandığı trafik kazasıyla ilgili olarak TGK Siyasi İşler ve İnsan Hakları Başkanı Uğur Nasıroğlu, kazanın tır şoförünü hatalı şerit değiştirmesi sonucu meydana geldiğini iddia etti.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Öğrenci Zehirlenmesi Davalık Etti`

Batman`da "Daha güzel yarınlar" projesi adı altında SODES kapsamında 75.Yıl Toplum Merkezi`nde kurs gören 53 öğrencinin öğle yemeğinde zehirlenmelerinin faturası üç idareciye çıktı. Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü`nde görev yapan üç yönetici hakkında Valilik dava açtı. Bazı yöneticilerin görev yerleri de değiştirildi.

Batman Gap Gazetesi; `Kürtçe Tarih Belgeseli Tamamlandı`
Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinin tarihini ve kültürel değerlerini, canlı tarih görüşmeleriyle Kürtçe olarak belgeleyen "Demek Ji Dema" (Geçmişe Doğru) adlı belgesel film, çekimlerin başladığı 2011 yılının Nisan ayından 8 ay sonra kurgu aşamasının da tamamlanmasıyla gösterime hazır duruma geldi.

Halid Coşkun-İLKHA