Bingöl Valiliği tarafından verilen yemekte konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, 8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, hangi ülke, millet, inanç ve kültürden olursa olsun ‘insanlık` noktasında sıkıntıların yaşandığı yerde kadına şiddet uygulandığını ifade etti.

8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle Bingöl Valiliği tarafından verilen yemekte konuşan Vali Köşger, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır` hadisini hatırlatarak, “Kadın, eş, anne ve kız kardeş olarak yeri toplumda asla ikinci plana düşürülemeyen, eşiyle, kardeşiyle, babasıyla omuz omuza aynı istikamete bakan ve aynı şekilde toplumu inşa eden değerdir. İstisnalar her kültürde, her toplumda var. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü yaptığım zamanlarda kadınlarla ilgili birçok uluslararası ve yerli programa iştirak ettim ve vardığım kanı şu; dünyanın hangi ülkesinden, hangi milletten, hangi inançtan, hangi eğitim düzeyinden veya kültürden olursa olsun insanlarda ‘insanlık` noktasında bir sıkıntı varsa kadına burada karşı şiddet uygulanıyor.” dedi.

“Bizim kültürümüzde kadına yönelik verilen değer, en olması gereken noktadadır.” diyen Köşger, “Kadına daha iyi değer verilmesi için bu tür programlar icra ediliyor. Bugün sizlerin günü ve sizlere bir jest yapmak istedik. Çocuklarınızla, ailelerinizle, eşlerinizle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içinde daha nice günlere erişmenizi dilerim.” diye konuştu.

Daha sonra programa katılan kadınlara gül hediye edildi. (İLKHA)