Karacadağ ve Metina bölgesine ulaşımı sağlayan tarihi Dilaver (Pira Xané) Köprüsü`nde bir kaza daha yaşandı. Dar ve keskin viraja sahip köprüde hayvan yüklü bir kamyonet, virajı alamayarak köprüden yuvarlandı. Meydana gelen kazada biri ağır 2 kişi yaralanırken, araçta bulunan hayvanlar telef oldu.

Edinilen bilgilere göre, Çınar`ın Yukarı Ortaviran Mahallesinden Diyarbakır`a doğru seyreden Heybet Yetiştiren yönetimindeki hayvan yüklü kamyonet, tarihi Dilaver Köprüsü'nde virajı alamayarak köprüden aşağı yuvarlandı.

Kamyonette bulunan sürücü Heybet Yetiştiren ve Doğan Yetiştiren yaralanırken, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulansla Diyarbakır`a sevk edildi.

Yaralılardan durumu ağır olan Doğan Yetiştiren`in Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine, Heybet Yetiştiren`in ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Kamyonette bulunan hayvanlardan bir kısmı telef olurken, kalan kısmı da suyu kapılarak kayboldu.

16 yüzyıla ait bir Osmanlı eseri olduğu tahmin edilen köprü, dar ve keskin virajları ile özellikle ağır vasıtaların geçişinde büyük sıkıntılara sebep oluyor.

Kazaların eksik olmadığı tarihi köprüde, bugüne değin yaşanan kazalarda birçok kişi hayatını kaybederken, birçok kişi de ağır yaralar aldı. (Vedat Aydın-İLKHA)