Diyarbakır Valiliği,  Sur`da operasyon bölgesinde var olduğu iddia edilen sivillerin tahliyesi amacıyla oluşturulan güvenlik koridorunda, tahliye edilen kişilere ait çıplak resimlerinin sosyal ve görsel medyada yayılması üzerine konuyla ilgili soruşturma  başlatıldığını bildirdi.

Diyarbakır Valiliğinin yaptığı açıklamada,  “Operasyon bölgesinde var olduğu iddia edilen sivillerin tahliyesi amacıyla oluşturulan güvenlik koridorunda 1 çocuk, 2 bayan ve 11 erkek olmak üzere toplam 14 kişi güvenli bölgeye alınmıştır. Söz konusu tahliyelerin sonucunda sosyal ve görsel medyada tahliye olan kişilere ait bir takım fotoğraflar yayınlanmıştır. Teslim olan kişilerin üzerlerinin çıkarılması uygulaması, canlı bomba, bombalı tuzak, intihar eylemi vb. olumsuz durumlara karşı güvenlik güçlerimiz tarafından alınmış olan tedbir amaçlı bir uygulama olup, söz konusu çalışma bütün dünyada aynı şekilde gerçekleştirilmektedir.” ifadeleri kullanıldı

Teslim olan şahıslara ait fotoğrafların izinsiz olarak çekildiği ve paylaşıldığının belirtildiği açıklamada konuyla ilgili komisyon  kurulduğu ve soruşturma  başlatıldığı belirtildi.  (İLKHA)