Kadınlar gününün kutlandığı bugünlerde dünyada devam eden savaşların en büyük mağduru yine kadınlar oluyor. Kadınlar günü diye tabir edilen bir günü ortaya atan batının eliyle yine binlerce kadının mağdur edilmesi aslında batının kadına verdiği önemin sadece sözden ibaret olduğunu ortaya koyuyor.

Batının, İslam coğrafyasında oluşturduğu kargaşa ortamından dolayı yaşanan çatışmalarda her gün yüzlerce kadın ve çocuk hayatını kaybederken yüzlercesi de eşini ya da çocuklarını kaybediyor. Yıllarca yaşadığı memleketini ve yaşadığı tüm anılarını geride bırakan binlerce kadın ise hiç bilmediği yerlere göç etmek zorunda kalıyor. Geldikleri yerlerde çok zor şart altında hayata tutunmaya çalışan birçok Suriyeli kadın sokaklarda dilencilik yapmaya zorlanırken birçoğu da art niyetli insanlar tarafından fuhuş bataklığına çekiliyor.

Suriye`de yaşanan Rus bombardımanında yaklaşık 2 yıl önce eşini kaybeden Suriyeli Melek Keshu, geride kalan 6 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapmaya çalışan Suriyeli bir anneden sadece biri. Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen Allah`a hamt etmeyi ağzından düşürmeyen Keshu, özellikle kadın ve çocukların daha çok mağduriyet yaşadığını söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce Rusya`nın Halep`i bombalamasının ardından memleketini terk etmek zorunda kaldığını ifade eden Suriyeli Keshu, "Biz Suriye`nin Halep şehrindeki bir mahallede ikamet ediyorduk. Benim eşim manav işiyle uğraşıyordu. Rus uçakları Halep`i bombalamaya başlayınca kötü olan şartlarımız daha da kötüleşti. Bizler de Türkiye`ye göç etmeye karar verdik. Sınırda yaklaşık 3 gün bekledikten sonra ancak geçebildik. Oradaki insanların durumu hiç iyi değil." dedi.

Eşinin yaklaşık 2 yıl önce bir Rus uçaklarının bombardımanında hayatını kaybetmesinin ardından geride kalan 6 çocuğuna kendisinin baktığını belirten Keshu, şöyle devam etti: "Eşim 2 yıl önce bir bombardımanda hayatını kaybetti. Ona rağmen çocuklarımla hayatta kalmaya çalışıyoruz. Şu an 250 liraya kiralık bir evde kalıyoruz. 16 yaşında bir oğlum var o da haftalık 60 liraya çalışıyor. O parayla ancak kiramızı ödeyebiliyoruz. Diğer ihtiyaçlarımızı da hayır sahipleri ve İslami STK`lar karşılıyor."

Eşinin vefat etmesinden sonra geride çocuklarının hepsinin küçük olmasından dolayı onlara bakmakta çok sıkıntı çektiğini söyleyen Keshu, "Çocuklarım babalarını çok özlediğini söylüyorlar. Sürekli onu soruyorlar. Bu konuda ne yapabilirim ki ama tüm bunlara rağmen onun yokluğunu hissettirmemeye çalışıyorum ama imkânlarım kısıtlı." diye konuştu.

Suriye`de yaşanan bombardımanlardan dolayı herkesin durumunun kötü olmasıyla birlikte özellikle kadın ve çocukların durumlarının daha kötü olduğunu belirten Keshu, "Yaşanan savaştan dolayı aslında erkesin durumu kötü diyebiliriz ama kadın ve çocuklar bu savaştan daha çok olumsuz etkileniyorlar. Hatta sınırı geçerken yapılan bombardımana yakalandık. Bu bombardımanda iki kadın akrabamız hayatını kaybetti. Eniştemizin kız kardeşi de yaralandı." ifadelerini kullandı.

Türkiye`de kendilerine yardım eli uzatan tüm hayır sahipleri ve İslami STK`lara teşekkür eden Keshu, kimseden herhangi bir şey talep etmediğini yalnız selamette oldukları için Allah`a hamt ettiklerini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)