Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani olaylarında PKK tarafından katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 4'üncü duruşması 2. Gizli tanık olan “Zümrüt” kod adlı tanığın dinlenmesiyle devam ediyor. Gizli tanık Zümrüt, katil zanlılarından 8'ini olay günü vahşetin yaşandığı yerde gördüğünü söyleyerek onları teşhis etti.

Zümrüt kod adlı tanık, tutuklu yargılanan sanıklardan Uğur Doğanay`ın annesi ve önceki duruşmalarda tahliyesine karar verilen Yıldız Doğanay isimli kadın sanığın olaylarda bizzat gördüğünü ve Yıldız Doğanay`ı Yasin ve arkadaşlarının cenazesi  başında zılgıt çekerek eylemcileri galeyana getirmeye çalıştığını  ifade etti.

"Yıldız Doğanay ve oğlu Uğur Doğanay bütün eylemlerde başı çekiyorlar"

Yıldız Doğanay`ın oğlu Uğur Doğanayla birlikte olayların başından beri içinde olduklarını dile getiren gizli tanık Zümrüt, “Yıldız Doğanay ve oğlu Uğur Doğanay bütün eylemlerde başı çekiyorlar. 4. Kattan perdeyi halat gibi yapıp alt kata inerek gençleri vuran da yine Uğur Doğanay`ın ta kendisidir. Annesi de öldürülen gençlerin başında Kürtçe "Gebertin onları" diye bağırıp zılgıt çekerek kalabalığı gaza getirmeye çalışıyordu.” dedi.

Verilen aradan sonra mahkeme devam ediyor.

Duruşmada ilk olarak konuşan 'Tunç' kod adlı gizli tanık ise sanıklardan Ahmet Tanrıverdi, Ahmed Arif Yusufoğlu, Cevher Türk, Ersin Filizer`in fotoğraflarından teşhis ederek söz konusu kişileri olaylarda gördüğünü ve bu şahısların Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz ve Riyad Güneş`in katledilmesinde rol aldıklarını ifade etti.

Mahkeme, 2'nci gizli tanık olan Zümrüt kod adlı tanığa avukatların yönelttiği soruları cevaplamasıyla devam ediyor. (Zeki Aras- İLKHA)