Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın İdil ilçesinde devam eden operasyonlar kapsamında 10 PKK'linin öldürüldüğünü açıkladı.

Sur`da dün itibariye devam eden operasyonda dört PKK'linin öldürüldüğü belirtilen açıklamada şu ana kadar ise 264 PKK'linin öldürüldüğü ifade edildi. Açıklamada ayrıca, "16 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 345`dir.)" denildi.

İdil'de 6 PKK'lini öldürüldüğü belirtilen açıklamada ise şu bilgilere yer verildi: "18 el yapımı patlayıcı imha edilmiş (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 378`dir.) Silah ve malzeme (bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait sekiz adet şarjör, iki adet M-60 makinalı tüfek, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği ve silaha ait bir adet şarjör, 13 adet hücum yeleği) ele geçirilmiştir."

Öte yandan, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Suriye'den Türkiye`ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan 4 PKK/PYD'linin  yakalandığı, şahıslarla birlikte 10 kg TNT patlayıcı ve 399 karton kaçak sigara ele geçirildiği belirtildi.(İLKHA)