Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ``Almanya`ya vize kalksa artık bizim Türkler değil, Almanlar buraya iş bulmaya gelir. Türkiye artık eski Türkiye değil. Geniş istihdam imkanlarımız var`` dedi.

Bozdağ, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, Almanya`nın Baden Wurttemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney`i kabul etti.

Bekir Bozdağ, kabulde yaptığı konuşmada, ırkçılık konusuna değinerek, bu konuda en fazla bedelin Avrupa tarafından ödendiğini söyledi.

Almanya`daki Türk siyasetçilerin, önemli pozisyonlarda olduklarını belirten Bozdağ, ``Alman hükümeti nezdinde girişimlerde bulunalım. Bu tarz olayların önüne geçilmesinde girişimlerinizin önemli katkısı olacaktır`` diye konuştu.

Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin örnek ilişkiler olabileceğine dikkati çeken Bozdağ, tarihe bakıldığında iki ülke arasında ortak bir geçmişin var olduğunu ifade etti.

Bilkay Öney ise Almanya`daki tarih kitaplarında, iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin olumlu bir şekilde yer almadığını belirterek, Türklerin Almanya`ya göçünün 50. yıl etkinlikleri ile ilgili olarak da bazı Alman yetkililerin rahatsızlık duyduklarını kaydetti.

Bunun üzerine Bekir Bozdağ, ``Almanya`ya vize kalksa artık bizim Türkler değil, Almanlar buraya iş bulmaya gelir. Türkiye artık eski Türkiye değil. Geniş istihdam imkanlarımız var`` dedi.

Bilkay Öney de Almanya`da yaşayan Türk vatandaşlarının, Türkiye`deki Alman Büyükelçiliği`nde kendilerine kötü muamele edildiği yönünde şikayetlerde bulunduğunu ifade ederek, ``Biz de bunu büyükelçilik yetkilileriyle görüştük. Ancak `Bundan farklı bir muamele yapamayız` yanıtını aldık. Buradaki tedirginlikleri hala göç korkusu`` şeklinde konuştu.