Şırnak İl Müftü Yardımcısı Mehmet Fatih Öztürk, bu yıl Şırnak il genelinde 3 bin 748 hacı adayının Hacca gitmek için başvuruda bulunduğunu ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan kura sonucunda 121 kişinin Hacca gitmeye hak kazandığını söyledi.

Türkiye genelinde bir milyon 761 bin kişinin kuraya tabi tutulduğunu ifade eden Öztürk, Şırnak'ın özel durumu nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan verilen kontenjanına ek bir kontenjan isteği için başvuracaklarını aktardı.

Şırnak'ın malum durumu nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Öztürk, dini vecibelerinden ve farz olan hac görevinin Hz. İbrahim'den başlayan bir teslimiyetin adresi olduğunu belirtti.

Hacca, Türkiye'den sadece 59 bin 200 kişi gideceğini anımsatan Öztürk şöyle dedi. "Şimdiden bütün hacı adaylarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Adı çıkmayanların da mahzun olmamalarını ve her şeyin ilahi takdir olduğu hareketle sıralarını sabırla metanetle beklemek onların hac sevaplarını katmerleştirecektir. Rabbim hayırlı kılsın inşallah. Şırnak'ın içinde malum durumu münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'na ek kontenjan ve ayrıcalık isteğimiz de olacak. İnşallah hacı adaylarımızdan bir kaçını daha hayallerine kavuşmasına vesile oluruz."

Hac kesin kayıtları 7-18 Mart'ta yapılacak. İlk Hac kafilesinin 4 Ağustos'ta ve son hac kafilesinin 5 Eylül'de gideceği kutsal topraklardan dönüşler 16 Eylül- 16 Ekim'de gerçekleşecek. (İLKHA)