VAN - 9 Kasım 2011`de Van`da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli enkazında hayatını kaybeden DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir`in avukatları yargı sürecine dahil oldu. Avukat Erbay Yücak, 23 avukatla birlikte Bayram Oteli davasını takip edeceklerini söyledi. DHA Muhabiri Cem Emir`in Babası Mehmet Ali Emir, insanlık adına bu davayı açtığını ve Bayram Oteli`nde hayatını kaybedenlerin ailelerinin davaya dahil olmasını istedi.
 
Avukatlar Erbay Yücak ve Alptekin Ocak, DHA Muhabiri Cem Emir`in babası Mehmet Ali Emir`le birlikte savcılığa gelerek soruşturmanın hangi aşamada olduğunu ve davaya müdahil olduklarını belirten dilekçelerini verdi. Savcılığa girmeden önce gazetecilere açıklama yapan Avukat Erbay Yücak, olayda sorumluluğu olan herkesin adalet karşısına çıkarılması için 23 avukatla ve Van Barosu`yla birlikte hareket edeceklerini söyledi.
 
Cem Emir`in Babasından Çağrı
Avukatlarla birlikte savcılığa gelen DHA Muhabiri Cem Emir`in babası Mehmet Ali Emir, insanlık adına bu mücadeleye başladıklarını belirterek, "İhmal olduğunu düşünüyorum. Kimlerin ihmali varsa adalet önüne çıkarılsın. Avukatlar bize destek verdi. İhmallerden ders çıkarılmalı. Sorumlular kimse ortaya çıkarılmalı. Bundan tecrübe edinilmesini ve başka canların gitmemesi için üstlerine gitmemiz gerekiyor. Bunun için de daha güçlü olmak için depremde hayatını kaybeden aileleri bizimle birlikte hareket etmeye davet ediyorum" dedi.
 
Murat Dalgın - İLKHA