VAN - Van Ekonomi Konsey Üyeleri ve STK temsilcileri geçtiğimiz günlerde Ankara`da bakanlarla görüşerek, 55 günlük deprem sürecinde Van`ı ziyaret eden Bakanlara verilen raporların takibi ve gelinen süreçte yapılanlar ve yapılamayanlar hakkında yaptıkları temasları, basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştılar.

Basın açıklaması Erciş TSO, VATSO, Van ESOB, Van OSB, Vasiad, Tümsiad gibi başkanlıkların katılımıyla gerçekleştirildi. Ankara da bulundukları süreç içerisinde yaşadıklarını anlatan işadamları, deprem sonrası Van iş dünyasının sorunları ve acil talepleriyle ilgili daha evvel yetkililere sunulan raporların neticesini değerlendirmek, esnaf, tüccar ve sanayicilerin acil taleplerini Bakanlar düzeyinde hükümete iletmek üzere Ankara temasları çerçevesinde birçok Bakanla bir araya geldiklerini dile getirdiler.

Ankara`da bulundukları süreç içerisinde kendi konularına ilişkin düzenlenen raporları maddeler halinde vererek toplantıda bulunduklarını belirten işadamları, bu toplantılar neticesinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan`ın Van ile ilgili temaslarda bulunacağını belirtiler.

İşadamları, ayrıca Van iş dünyasının bu acil ve öncelikli taleplerinin gerçekleşmesi için konunun takipçileri olacaklarını ifade ederek, gelişmeleri her adımda kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Burhan Teke - İLKHA