VAN - Depremlerin hemen ardından ilgi odağı haline gelen ve ilk zamanlarda ziyaretçilerinin ardı arkası kesilmeyen Van, geçen zaman içerisinde adeta kaderiyle baş başa bırakıldı. Herkesin depremleri ve mağduriyetleri kanıksadığı ve depremzedelerin unutulduğu bir anda Diyarbakır ve Ergani`den Köy Der yetkililerinin ve beraberlerindeki bir heyetin yaptıkları ziyaret çok anlamlı bulundu.

Depremin hemen ardından deprem bölgesine bir ziyaret gerçekleştirdiklerini, mağduriyet ve mahrumiyetleri ilk andan itibaren yerinde inceleyip çözüm bulmaya çalıştıklarını söyleyen Köy Der yetkililerinden Muhammed Şah Duyu, "Deprem bölgesinde gerek köylerde ve gerekse varoşlarda muhtaç ve mağdurlara yardımcı olmaya çalıştık. Fakat döndükten sonra kalbimizin, bir parçamızın burada kaldığını hissettik. Bu ziyaretimiz manevi bir ziyarettir. Esnafı, varoşları, köyleri ziyaret ettik. Selam getirdik. Karşılıklı dualarda bulunduk. Gittiğimiz her yerde çok memnuniyetle karşılandık. Diyarbakır`dan sırf ziyaret amaçlı buraya gelişimizin apayrı manevi bir havası oluştu. Bunun ancak imandan ve İslami hassasiyetten kaynaklanabileceğini söylediler. Depremzede kardeşlerimizin manevi açlığını gördük. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık." dedi.

Depremzedelerin özellikle ziyaret edilmesi gerektiğini söyleyen Duyu, "Çok güzel anılarla buradan ayrılacağız. Tavsiyemiz İslami hassasiyeti olan herksin gelip bu kardeşlerimizin manevi açlığının giderilmesine yardımcı olmalarıdır" ifadelerini kullandı.

Ergani`den gelen heyet ise, "Gördüğümüz kadarıyla artık depremzedelerin bazı yerler hariç giyeceğe, battaniyeye ihtiyacı yok. Asıl ihtiyaç, kapalı olan camilerin bir an önce açılmasıdır. En önemlisi bu zor günlerde insanların maneviyatını yükseltecek, onları ayakta tutacak insanların bu kardeşlerimizi ziyaret edip onları hatırladıklarını göstermeleridir" dedi.

 

Köy Der yetkilileri ve Erganili hayır gönüllüleri ziyaretlerine devam ettiklerini ve memleketlerine döndüklerinde insanları deprem bölgesindeki mahrumiyetleri ve ihtiyaçları yerinde incelemek için deprem bölgesine gelmeye teşvik edeceklerini söylediler.

Murat Dalgın - İLKHA