Hüseyin Kaya / doğruhaber / siyaset gemisi

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti ile ilgili eleştirilerden dolayı sıkılmış görünüyor.

Bazıları Bekaroğlu gibi isimlerden yola çıkarak partinin sağa yanaştığını söylerken, bazıları “Atatürk resminin indirilmesi” olayından yola çıkarak partinin Atatürkçülükten saptığını iddia ediyor.

CHP için bir Alevi partisine dönüştüğünü söyleyenler bile çıktı ki, Deniz Baykal`ın “Halep`in Sünni kimliğine vurgu yapmasının” aslında buna tepki olduğunu bile söyleyenler oldu.

Parti sözcüsünün Hıristiyan olduğu iddiası tartışılırken, parti içinde Kılıçdaroğlu üzerinden Almanların, S. Tanrıkulu üzerinden Amerikalıların söz sahibi olduğu yönünde görüş belirtenler bile var.

Yani anlayacağınız TC.`nin kurucu partisi ve Kemalizm`in ete kemiğe bürünmüş hali olan CHP`de kafa karışıklığı ve hedeflerini kaybetme gibi bir durum yaşanıyor.

Zaten din ile olan problemli duruştan dolayı belli oy oranının üzerine çıkamayan partide şimdi de “Kemalizm has bağlısı” olan ve kemik olarak yaklaşık % 10`a tekabül eden bir kesimi kaybetme riski var.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu buna karşı bir önlem alma ihtiyacından yola çıkarak bir işe girişiyor. Bir eğitim seferberliği…

Şunları söyledi Kılıçdaroğlu:

“Parti içinde ideolojik eğitim seferberliği başlatacağız. Bunun için küçük bültenler hazırlattık. “Atatürkçülük nedir?”, “Sosyal demokrasi nedir?”, “Sol ve din ilişkisi” gibi birçok konuda broşürleri hazırlıyoruz.”

Kemal Bey, “Bu meseleleri halka anlatamadık, bari partililere anlatalım” derdinde; ama bu eğitim programı da sıkıntılı. Bültenleri, broşürleri kime hazırlatıyorlar, bilen var mı?

Eğer Yılmaz Özdil ve Bekir Coşkun`u memnun edemeyecek metinler ortaya çıkarsa o zaman seyreyle gümbürtüyü. Yani demem o ki, “Atatürk resminin indirilmesinden” daha komplike bir krizle karşı karşıya kalınabilir.

Sürecin sonunda partiye Baas-Pkk karışımı bir neo Kemalist fikriyat hakim olursa eski Kemalistler için terki dünya eylemekten başka bir yol kalmamış olacaktır.