ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de çatışmaların durdurulmasına yönelik anlaşmanın siyasal çözüm arayışlarına dönüşüp dönüşmeyeceğinin günler içerisinde görüleceğini ve bunun hayata geçirilememesi durumunda "B planı seçenekleri" bulunduğunu söyledi.

Kerry, Suriye'de cumartesi günü başlaması beklenen ateşkesin sonuçlarını birkaç gün sonra göreceklerini belirtti. Bu sürecin siyasal çözüm sürecine geçiş olup olmayacağını bu süreç içerisinde göreceklerini belirten Kerry, şunları söyledi:

“Bunun kanıtı sonraki günlerde yapılan hareketlerde olacak. Bir ya da iki ay içerisinde bu siyasal çözüm arayışlarının ciddi olup olmadığını göreceğiz. Beşşar Esad'in siyasal çözüm süreci hakkında ciddi bir karar vermesi gerekiyor. Olmazsa kesinlikle değerlendireceğimiz B planı seçenekleri var.”

Suriye'de çatışmaların durdurulmasına yönelik anlaşmanın işe yarayıp yaramayacağı konusundaki sorular üzerine net bir şey söylemeyen Kerry'nin "B planı" hakkındaki sözlerine Komite üyesi Senatör Bob Cork, Rusya ve Esad`i işaret ederek “Onların B planını gerçekçi bulduklarını sanmıyorum” şeklinde tepki gösterdi.