Bir takım incelemelerde bulunmak üzer Diyarbakır`a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yakılan ve yıkılan Sur`u Diyarbakır`ın en güzel yeri haline getireceklerinim ifade etti.

Yaralı bir askerin ziyaretinde konuşan Bakan Yıldırım “Oradaki tarihi tekrar gün ışığına çıkaracağız. Orada mağdur olan, evinden, barkından olan, malı, mülkü zarar gören 4 bine yakın hemşerimizin de dertlerine derman olacağız. Onları en güzel şekilde yeni evleriyle, yeni eşyalarıyla, huzurlu bir hayata başlatacağız.” dedi.

Sur`da çarpık yapılaşmanın olduğuna ve yolların çok dar olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Sur`da Diyarbakır`ın simgesi olan çok önemli tarihi yapılar var. Ancak bunlarla birlikte çok sayıda kaçak yapılaşma da var. Sur`un tarihi dokusunu bozan kaçak yapılar yıkılarak, tarihi yapılar ön plana çıkarılacak ve Sur hak ettiği görkemine tekrar kavuşacaktır. İçiniz rahat olsun.” diye konuştu.

Yıldırım, “Çok yakın zamanda tekrar Diyarbakır`a geleceğiz ama o zaman Sur`u yeniden imar etmek için, Diyarbakır`a dev yatırımlar yapmak için geleceğiz.” diye ekledi.

“Nereye gidiyor bu paralar?”

Diyarbakır'da yaptıkları çevre yolunun Türkiye`de Ankara'dan sonra en uzun çevre yolu olduğunu kaydeden Yıldırım, daha sonra şu ifadeleri kullandı “Her yıl Diyarbakır Belediyesi'ne 400 milyon lira geliyor. Nereye gidiyor bu paralar? Bunun hesabını soracağız. Bunu herkes böyle bilsin. Öyle yağma yok. Devletin malını alıp ülkeyi, şehri yıkmak için her türlü zorbalığı yapanlara kaynak aktarılıyor. Yok öyle bir şey. Buna hiç kimse razı olmaz. Çoğu gitti, azı kaldı. İster içerden, ister dışarıdan destekçileri olsun ama biz halka inanıyoruz, halka güveniyoruz, Diyarbakırlıya güveniyoruz. Titizliğimiz, sabrımız masum insanların zarar görmemesi içindir. Yoksa her şeyin kolayı var.” (İLKHA)