17 Ekim 2015 tarihinde Kovancılar Karasungur köyü Beşoluk mezrasında kaybolan İsmail Doğan`ın (57) iki oğlu S. D. ve A. D. tarafından öldürüldüğü ve evlerine yakın bölgedeki ormana gömdükleri ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Kovancılar Karasungur köyü Beşoluk mezrasında yaşayan İsmail Doğan 17 Ekim 2015 tarihinde kayboldu. Cinayet zanlısı kardeşlerden S. D. ormanlık alandan babasının cesedini yakmak için çıkarırken jandarma tarafından yakalandı. S. D'nin itirafları sonucu cinayete karışan kardeşi A.D. de gözaltına alındı. İki kardeşin babalarını öldürüp evlerine yakın bölgedeki ormana gömdükleri ortaya çıktı.

Kovancalar ilçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri tamamlanan cinayet zanlıları S.D. ve A.D. ile diğer kardeş E.D. akşam saatlerinde ilçe adliyesine getirildi. Mahkemede ifade veren kardeşlerden E.D. serbest kaldı. Cinayeti itiraf ettikleri belirtilen S.D. ve A.D. ise babalarını ateşli silahla kasten öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hatırlanacağı üzere İsmail Doğan kaybolduktan 18 gün sonra oğul Nahit Doğan İlke Haber Ajansı`na konuşmuş, babasının bulunması için yardım çağrısında bulunmuştu. Nahit Doğan “Babamın herhangi bir rahatsızlığı yok. Evde yaşanan ufak bir tartışmadan sonra kızıp dışarı çıkmış ve o günden beri de haber alamıyoruz.” demişti. (Sinan Bilici-İLKHA)