Denizli`de Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Siyer Sınavı için okul tahsis edilmesi, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, ‘Denizli'deki bütün okulların tadilatı, soğukluğu ve temizliği` gerekçesiyle reddedilmişti.

Siyer Sınavı`nın yetkililer tarafından engellenmeye çalışılmasına tepki gösteren Denizlililer, Valilik önünde yaptıkları basın açıklamasıyla duruma tepki gösterdiler.

Sık sık ‘Peygamber sevdalıları engellenemez`, ‘Hükümet uyuma, dindar nesle sahip çık!`, ‘Dindar nesle kindar engel` sloganları atan halk, ‘Denizli`nin 28 Şubatı Ne Zaman Bitecek?`, ‘Kutlu Doğum Siyer Sınavını Engelleyenler Kime Hizmet Ediyor?` ve ‘Muhammedi Aşk Engellenemez` pankartları açtı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Denizli Koordinatörlüğü adına basın açıklamasını okuyan Yunus Akbay, Denizli İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yaptıkları ‘okul tahsis` taleplerinin reddedilme gerekçesinin tutarsız olduğunu söyledi.

Yetkililerle tekrar görüşüp, 31 Ocak Pazar günü bütün okulların tatil olduğunu ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin olmadığını ilettiklerini belirten Akbay, “Bunun üzerine yeniden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunarak talebimizi müdüre bizzat ilettik. Yeniden başlayan süreçte gördük ki, talebimiz bir bürokrasi azizliğiyle geçiştirildi. Yine netice olarak ret kararı aldık. Ancak bu sefer ki talebimiz, ‘Denizli'deki bütün okulların tadilatı, soğukluğu ve temizliği` gibi tamamıyla ütopik ve hayali gerekçelere bağlanarak kabul edilmedi. Tekrar yaptığımız görüşmelerde İl Milli Eğitim Müdürünün “Size okul vermek zorunda değiliz” ifadesi, meselenin Peygamber`e tahammülsüzlük ve düşmanlık olduğunu açıkça ortaya koydu.” dedi.

“Türlü etkinliklerin yapıldığı okullar Peygamber sevdalılarına yasaklanıyor”

Çeşitli etkinliklerin yapıldığı devlet okullarının, sadece kendilerine yasaklandığını ifade eden Akbay, şunları söyledi:

“Türlü etkinliklerin yapıldığı devlet okulları, biz Peygamber sevdalılarına yasaklanıyor. Geçen yıl da düzenlediğimiz Siyer Sınavı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmuştuk. Başvurumuza verilen olur cevabından sonra reklam çalışmalarımıza başlamış ve sınav yerini Denizli halkına duyurmuştuk. Fakat bu yıl olduğu gibi paralel ve kindar eller tekrar devreye girerek, Peygamber sevdalısı halkımıza tahsis edilen okulun sınava 3 gün kala geri alınmasıyla adeta Peygamber`e (sav) tahammülsüzlük yapılmıştır. Bizler bu tahammülsüzlüğe karşı da dik duruşumuzu ortaya koyarak Peygamber aşığı halkımızı mağdur etmemiş ve uygun bir yerde sınavımızı gerçekleştirmiştik. Bu sene de bütün engellere rağmen, Peygamber sevdalısı halkımızı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğimizi tekrarlamak istiyoruz.”

“İçinizdeki gizli ve kirli elleri aranızdan temizleyin!”

Bu tür yaklaşımların 28 Şubat sürecinde kaldığını dile getiren Akbay, “Bu tür yaklaşımların 28 Şubat zorba ve post modern darbe yönetiminde kaldığını ancak; Denizli'de bir kez daha hortlamış olduğunu görmek, biz Peygamber sevdalılarını ziyadesiyle üzmüştür. Kaosun ve düşmanlığın kol gezdiği coğrafyamızda, toplumumuzun ıslahı için gayret sarf eden platformumuzun böylesi bir kindar yaklaşıma maruz kalması da yöneticilerin samimiyetini sınıfta bırakan korkunç bir durumdur. Ayrıca buradan şunu da belirtmek istiyoruz; İçinizdeki gizli ve kirli elleri aranızdan temizleyin! Aksi halde Peygamber`e (sav) yapılan bu tahammülsüzlüğe ortak olduğunuzu sizlere bir kez daha hatırlatmak isteriz.” şeklinde konuştu.

Denizlililer, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldılar. (Ahmet Ural, Hamza Adiyaman - İLKHA)