İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, kentte etkili olan ar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ve ilçelere bağlı 315 köye ulaşım sağlanamadığını söyledi.

Sönmez, “İlimizde devam eden kar yağışından dolayı, Bitlis merkez ve ilçelerimize bağlı bütün köy yollarımız ulaşıma kapandı. Köy yollarını ulaşıma açmak için 10 ekip ve 43 araçla karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Acil durumlar için de ekiplerimizi hazır bekletiyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için köy yollarını en kısa sürede ulaşıma açacağız.” dedi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise il merkezinde kar kalınlığının 170 santimetreye ulaştığını bildirerek, kar yağışının salı günü öğle saatlerine kadar devam edeceğini ifade etti.

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 5, gündüz ise 7 derece olduğunu dile getiren Saraç, yağışın durmasıyla kentte hava sıcaklığında hissedilir derecede artış yaşanacağını kaydetti.

Saraç, ancak bu artışın mevsim normallerinin altında olacağının tahmin edildiğini belirterek, “Bu ayının sonuna kadar soğuk hava nedeniyle, don ve buzlanmalar yaşanacak. Ayrıca kar kalınlığının yüksek olmasından dolayı vatandaşlarımız çığ tehlikelerine karşı dikkatli olması gerekiyor.” diye konuştu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok esnaf işyerini açmadığı görülürken, belediye ekipleri de kapanan ana ve ara arterlerdeki yoların ulaşıma açılması için çalışma başlatı. (Şükrü Tontaş- İLKHA)