Umut Kervanı Yardım Platformu, sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve göç nedeniyle mağdur olan bölge halkı için “Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir” sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında yardım çağrısında bulunan platform yetkilileri,  tüm hayırseverlerin mağdur halka destek vermesi çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu Koordinatörü Masum Ayyıldız, platforma üye derneklerin şu ana kadar kendi imkânlarıyla çatışmalı bölgedeki mağdur halka yardım ulaştırdığını söyledi. 

Ayyıldız, “Fakat yapılan bu yardımları daha da artırmak ve daha fazla mağdur ve mazluma ulaşmak amacıyla yerel yardımların dışında tüm Türkiye genelinde bu duyarlılığı artırmayı hedeflemiş olduğumuzdan, böyle bir kampanya başlattık. Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı derneklerimiz; yurt içi ve yurt dışında mağdur ve mazlum duruma düşmüşlerin yardımına koşmayı amaç edinmiştir.  Bu doğrultuda on binlerce kişiyi sevindirmiş ve yardımlarına koşmuştur.  Yine “Vakit yardım vaktidir” diyerek, ülkemizin doğusunda meydana gelmiş ve halen sürmekte olan çatışmalı ortamdan zarar görmüş mağdur ve mazlum halkımıza yardıma koşmaya devam etmektedirler.” ifadelerini kullandı.

Başlattıkları kampanyaya tüm hayırseverlerin destek olmalarını beklediklerini söyleyen Ayyıldız, “Bu ortamdan oluşmuş sıkıntılara merhem olmak için ayni ve nakdi yardım ulaştırmak isteyen tüm hayırseverlere Umut Kervanı Yardım Platformu olarak her türlü yardımı ulaştırmaya aracı olmaya hazırız. Bu anlamdaki tüm çalışmalarımız tamamlanmıştır. Tekrardan hayırseverlere hatırlatmak istiyoruz ki; Umut Kervanı Yardım Platformu`na üye tüm dernekler vasıtasıyla,  çatışmalı bölgelerde iki ateş arasında kalan halkımıza bizim aracılığımızla yardımcı olabilirsiniz. Mazlum ve mağdur halkımıza, vakit yardım vaktidir.” diye konuştu.

Yardımda bulunmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgileri veren Ayyıldız, kampanyaya destek sunmak isteyen halkımız 0507 175 55 00 numaradan koordinasyon merkezine ulaşabilirler. Ayrıca, BANKA HESAP NO: Ziraat Bankası İban: TR81 0001 0005 5745 0990 4150 01 hesap numarasına yapılmak istenen yardımlar aktarılabilir. (İLKHA)