Bingöl genelinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır ile Bingöl-Elazığ arasında kalan bölgelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi.

Akşam saatlerinde başlayan ve halen de devam eden kar yağışı ve fırtına nedeniyle  Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır ile Bingöl-Elazığ arasında kalan bölgelerde yoğun kar yağışı ve oluşan fırtına nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Bingöl genelinde ve çevre iller ile bağlantılı yollarda yoğun kar yağışı ve oluşan fırtına nedeniyle zincirsiz,  yola çıkan araçların  mahsur kaldığı ve zor anlar yaşadığı belirtildi.

Kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarını sürdüren  Karayollarına bağlı ekipler, ayrıca yollarda mahsur kalan araçları da kurtardığı belirtildi.

Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle kapanan yolların açılması için Karayollarına bağlı ekipler, hummalı bir şekilde aralıksız çalışırken, oluşan fırtınadan dolayı görüş açısının sıfır olduğu ve karla mücadele çalışmalarının zorluklarla sürdürülüyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bu gece ve sabah saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğibelirtilerek, gerek sürücülerin gerekse çiftçilerin tedbirli olmaları istendi. (Nihat Kanat-İLKHA)