Diyarbakır’da faaliyet yürüten İlim, Ahlak ve Kardeşlik Derneği (İhvan-Der) Suriye’ye 3 TIR dolusu 75 ton un gönderdi.

Yapılan yardımla ilgili açıklamalarda bulunan dernek yetkilisi Mücahid Koyuncu, Suriye’de yaşanan savaşta çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Hayatlarını kaybeden insanların yanı sıra, 10 milyondan fazla insanın da Suriye içinde ve dışında değişik bölgelere, ülkelere göç ederek muhacir konumuna düştüğünü ifade eden Koyuncu, bu insanların bir kısmının çadırlarda ve naylonlarla kurulan barınaklarda yaşadığını belirtti.

Yurt dışına göç edenlerin gittikleri ülkelerde kamplarda ya da kentlerin varoşlarında zor şartlarda hayatlarını sürdüğünü söyleyen Koyuncu, can derdiyle Avrupa’ya sığınmaya çalışan Suriyelilerin denizlerde boğulduğu haberlerinin artık sıradan hale geldiğine dikkat çekti.   

“Suriye’de insanlık dramı yaşanıyor”

Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını dile getiren Koyuncu, “Buna lakayt kalmak, duyarsızlaşmak, görmezden gelmek, kendisinden başkasını düşünmemek değil bir Müslüman, sıradan bir insanın bile yapabileceği bir davranış değildir. Peygamberimiz ahirette kurtuluşa erişecek gerçek Müslümanın bu konudaki en temel vasfını, ‘Kişi kendisi için istediğini Mümin kardeşi için de istemedikçe cennete giremez’ sözüyle açıklığa kavuşturmuştur.” şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz -  İLKHA)