Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi merkezi ile Güngüren köyünde 5 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Konu hakkında Ağrı Valiliğinden yapılan basın açıklamasında, düzenlenen operasyonda PKK'ye yardım ve yataklık ettikleri gerekçesi ile 4 kişinin yakalandığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, "Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın, 5 Şubat 2012 tarihinde Doğubayazıt ilçe merkezinde vurulması olayının planlayıcısı olduğu tespit edilen S.C. ile PKK'ye yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen M.E.B., A.B, ve M.B.  yakalanmış, A.B.'nin evinde yapılan aramada; 1 adet kurusıkı tabanca, 5 adet av tüfeği, 3 adet sırt çantası, 30 adet av fişeği, 1 adet uyku tulumu, 1 adet fotoğraf baskı makinesi, 1 adet EYP düzeneğinde ateşleme sağlayan pil bloğu, 2 adet dürbün ve 1 adet taşınabilir bellek ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, Güngören köyünde tespit edilen 2 mağara ve 4 aynı noktada yapılan arama sonucunda, 2 adet makineli tabanca, 5 bin 660 adet çeşitli cinste fişek, 3 adet 500 gramlık C4 patlayıcı kalıbı, 4 adet bin gramlık TNT patlayıcı kalıbı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan bin kilogram amonyum nitrat, 73 adet elektrikli fünye, 27 adet tüp, 11 adet havan mühimmatı, 2 adet telsiz, bol miktarda kablo, çok sayıda örgütsel doküman ve hayat malzemesi ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA)