Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan Erek TOKİ İlköğretim Okulu’na sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda okul binasında kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önlerken, binada maddi hasar oluştu.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde İpekyolu ilçesi Erek TOKİ İlköğretim Okulu’na parça tesirli el yapımı patlayıcı atıldı. Okul girişine atılan bombanın etkisiyle okulun giriş camları kırılırken, okulda büyük çapta maddi hasar oluştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, bombanın patlaması sonucu okulun giriş camlarının kırıldığını ifade ederek, “Okulları yakmanın kimseye faydası yok, tam tersine insanlığa ve her camiaya zararı vardır. Camiler, ibadethaneler ve eğitim kurumları, şartlar ne olursa olsun dokunulmazdır. Bu yerlere dokunanları, bölge halkının çocukları adına şiddetle kınıyorum.” dedi.

Tatil nedeniyle okulda kimsenin bulunmamasının büyük bir faciayı önlediğini de sözlerine ekleyen Yavuzer, “Bizler yoğun bir çalışma sonucunda okulumuzu, pazartesi gününe kadar eğitime hazır hale getirmek için canla başla çalışacağız.” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)