Sur`da yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan halka bir yardım da Diyarbakır İl Müftülüğünden geldi. İl Müftüsü Burhan İşliyen, Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi aracılığıyla Sur halkına yapılan yardımlarda kendilerinin de katkı sağlayacaklarını belirttiler.

Sur ilçesine yapılacak yardım kampanyasıyla ilgili basın açıklaması yapan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, yaşanan olaylardan dolayı mağdur olan vatandaşlara el uzatmanın imanı esas gerektiren bir görev olduğuna dikkat çekti.

İşliyen, Gönüllü imam hatiplilerden ve Kur`an kursu öğreticilerinden oluşan  ‘Nurul Ebrar` ekibiyle bölgede ciddi çalışma yaptıklarını belirterek, Cuma namazı sonrasında Sur halkı için bağış toplayacaklarını söyledi.

4 bin Suriyeli aileye yardım edildiğini de kaydeden İşliyen, “Nurul Ebrar çalışmalarını Sur halkına yoğunlaştırdı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi göndereceği bine yakın alışveriş kartıyla, bölgede mağduriyet yaşayan kardeşlerimize yardım ulaştıracaktır.” dedi .

Diyarbakır Diyanet Vakfı Şubesinin yapacağı yardımlara da kendilerinin de katkı sağlamak istediğini belirten İşliyen,  “Bundan maksadımız, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin yerleşmesini temin etmektir. Diyanet İşleri Başkanımız bölgeyle ilgili sık sık aramak suretiyle bilgi alıp ne yapabileceğimiz konusunda istişareler yapmaktadır. Bu yaptığımız istişareler neticesinde karınca kararınca da olsa Diyanet Vakfı Genel Merkezimiz bölgedeki mağdur olan kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yardım çekleri gönderecek inşallah. Bunlar alışveriş çeki ve alışveriş kuponu şeklinde olacaktır. Biz de Sur Kaymakamlığı ve Sur Müftülüğüyle işbirliği içerisinde tespit edilen ailelerimizi hem Sur bölgesinde hem Silvan`dan ayrılmak zorunda kalan ve mağduriyet yaşayan kardeşlerimize yardım çeklerimizi ulaştıracağız.”  ifadelerini kullandı.

“Gayemiz kardeşlik bilincini pekiştirmek”

Diyarbakır`daki tüm camilerde Cuma hutbelerinde halkı kampanya hakkında bilgilendirmek ve yapılacak olan yardımlarla kardeşlik bilincini pekiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden İşliyen, “Diyarbakır`da çeşitli devlet kuruluşlarının yanında sivil toplum örgütleri ciddi anlamda bir takım faaliyetler yürütüyorlar. Biz de bu kapsamda hem bir devlet kuruluşu İl Müftülüğü olarak,  hem bir sivil toplum örgütü olan Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu bilincin yerleşmesine katkı sunmak istiyoruz. Diyarbakır`da bütün bölgede hem de İslam âleminin her neresinde olursa olsun kanayan bir yara varsa, bir acı yaşanıyorsa o acıya ortak olmak, yarayı sarmak, yarayı saranların yanında olmak bir iman görevi olduğunun bilincindeyiz. İnşallah bu maksatla cami cemaatimizin yardımlarına müracaat edilecektir.” şeklinde konuştu

İşliyen, son olarak,  “Acıyı azaltmak bizim elimizde. Hep beraber acıyı yaşayan kardeşlerimizin acısını hafifletmeye çalışacağız. Bölgeye bir an önce huzurun ve sükûnetin tekrardan gelmesini hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi. (Yunus Sırat, Hamza Adıyaman- İLKHA)