Ankara`da yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Harekat polisleri Ayhan Çarkın ve Ercan Ersoy`un dün ek ifadesinin ardından 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hâkimliği, Çarkın`ın bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili yer göstermesini kararlaştırdı. Ayhan Çarkın, bir gazetede çıkan açıklamalarında "Tarık Ümit öldürüldü. Eğer mahkeme isterse cesedinin yerini söylerim. Çıkartır DNA testi yaparlar." demişti.
 
Sincan F Tipi Cezaevi`nden jandarma eşliğinde Ankara Adliyesi`ne getirilen Çarkın ve Ersoy, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel`e dün ifade vermişti. İfadesinde Çarkın, Tarık Ümit ve Behçet Cantürk başta olmak üzere bazı kişilerin gömüldükleri yeri gösterebileceğini belirtmişti. Bunun üzerine harekete geçen Savcı Yüksel, mahkemeye başvuruda bulundu. Talebi değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hâkimliği, Ayhan Çarkın`a bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili yer gösterme işlemi yaptırılmasına karar verdi. Çarkın`ın önümüzdeki günlerde Sincan F Tipi Cezaevi`nden İstanbul`a götürülerek yer gösterme işlemi yaptırılması bekleniyor. Çarkın, yarından itibaren 7 gün süreyle kaldığı Ceza İnfaz Kurumu`ndan, yer gösterme işlemi için çıkarılabilecek.
 
Dün adliye çıkışında Çarkın, "Karanlıklar aydınlanacak." demişti. Ankara 11. Ağır Ceza Nöbetçi Hâkimliği ise faili meçhul cinayetlere ilişkin aralarında İbrahim Şahin`in de bulunduğu 7 Özel Harekâtçı için tahliye kararı vermişti. İbrahim Şahin, Enver Ulu, Ayhan Akça, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Uğur Şahin ve Ahmet Demirel soruşturma kapsamında tahliye olmuştu. Soruşturma kapsamında Ayhan Çarkın ile Ercan Ersoy tutuklu bulunuyor. Nöbetçi mahkeme, CMK`nın 108`inci maddesine göre tutukluluk gerekçeleri ortadan kalktığı için tahliye kararı vermişti. Soruşturmayı yürüten Hakan Yüksel ise tahliye kararına itiraz etmişti. Ancak mahkeme henüz bu itirazı karara bağlamadı.