Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneyi, İç Ege, Doğu Akdeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik ve Siirt çevrelerinde karla karışık ve kar şeklinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Van ve Iğdır dışında Doğu Anadolu bölgesi ile Hatay'ın kıyı kesimleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç bölgelerde 2 il 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle batı ve kuzeybatı, doğu kesimleri güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güney Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin aralıklı hafif yağmur ve sağanak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı.

Akdeniz: Doğu Akdeniz ile bu sabah saatlerinde göller yöresinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Adana'nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin aralıklı yağışlı. 

Batı Karadeniz: Bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı.

Doğu Anadolu: Bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli yağmur, bölgenin kuzeyi ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Adıyaman, akşam saatlerinde Diyarbakır ve gece saatlerinde Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Sağanak yağışlı 7/11

Ankara: Karla karışık yağmur ve kar yağışlı 0/5

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 9/15

Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı 10/16

Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı 3/8

Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı 1/9

Van: Aralıklı kar yağışlı -3/4   (İLKHA)