Gençliğin maneviyattan uzak bir tarzda yetiştiğine dikkat çeken âlimler, İslam düşmanlarının gençlik üzerinde çok ciddi projeler ürettiğini, özellikle gençliği kendi özünden koparmaya çalıştıklarını, bunun da medya üzerinden yapıldığını söyledi.
Gençliğin maneviyattan uzak bir tarzda yetişmesinin nedenleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Molla Bahri Kılıç, özelikle sanal âlemin gençler üzerinde olumsuz etki bıraktığını ifade etti. Kılıç, toplumda her geçen gün artan ahlaki çöküntünün özellikle çocukları ve gençleri etkisi altına aldığını vurguladı.
Hz Muhammed`in (sav) gençlere çok önem verdiğini belirten Kılıç, “İslam davası, asrısaadette Peygamberimizin etrafındaki gençlerin omuzlarında yükselmiştir. İlk Müslüman olan nesle baktığımızda birkaç tane sahabe hariç çoğunluğu 18-20 yaşındaydı. Daha aşağı yaşlar da olan sahabeler de vardı.” dedi.
“Sanal âlem gençler üzerinde büyük bir tuzaktır”
İslam düşmanlarının gençlik üzerinde olumsuz projeler ürettiğini söyleyen Kılıç, “Buradan hareketle İslam`la hesabı olanlar, gençlik üzerinde çok ciddi projeler üretmektedir. Özellikle İslam gençliğini özünden koparma noktasında çok ciddi programlar medya üzerinden tertipleniyor. Buna mukabil ne yazık ki, alternatif üretmiyoruz. Bu gün özellikle sanal âlem gençler üzerinde büyük bir tuzaktır.” ifadelerini kullandı.
“Gençlik üzerinde oyunlar oynanırken, biz neredeydik?”
Gençliğin İslam'dan uzak bir hayatı benimsemesinin nedenlerinden biri de büyüklerin olduğunu söyleyen Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Buna mukabil biz Müslümanların gençliğe kim gibi olmak istiyorsunuz? Sorusuna model ve rol insan üretemedik. Gençliği suçlamak durum tespiti açısından lazımdır. Ama esas gençliğin bu noktaya gelmesinin müsebbibi hiç şüphesiz biz büyükleriz. Onların anne ve babalarıdır. Gençlik üzerinde bu kadar büyük oyunlar oynanırken, biz neredeydik?” diye dikkat çekti.
“Evde çocuklarımıza İslami havayı teneffüs ettirmeliyiz”
Müslümanların evlilik öncesindeki İslami hayatları, evlenirken tercih ettikleri eş ve evlendikten sonra eşi ile olan münasebetleri ve İslami bir hayatı yaşayıp yaşamamaları doğacak çocuğun lehinde veya aleyhinde bir durum olacağını belirten Kılıç, ebeveynlere, çocuklarına iyi örnek olmaları uyarısında bulundu.
“Peygamber efendimiz çocuk doğar doğmaz ona Allah (cc) demeyi öğretmememizi emrediyor.” diyen Kılıç, daha sonra şunları söyledi: “Ebeveynler olarak evde çocuklarımıza İslami bir havayı teneffüs ettirmeliyiz. Gençler bize özenecek, bizde ciddi bir duruşun olamayışı onları başka tarafa yönlendirir. Eğer bu gün gençlik rol model olarak kendine filmdeki artistleri, futbolcuları, tiyatrocuları ve sanatçıları tercih ediyorsa ve onları rol model olarak kabul ediyorsa o zaman o sahalarda Müslümanların boşluk bıraktığını görürüz. Eğer bu gün biz Müslümanlar, iyi bir örnek olabilirsek o alanlarda Müslüman bir sporcu ve sanatçı portresi mutlaka Kur`an ve sünnet çerçevesinde ortaya konulması gerekiyor. Gençlik belki de onlar üzerinden dizginlenebilir.”
Gençleri etkisi altına alan medyayı Müslümanların çok iyi kullanması gerektiğini ifade eden Kılıç, gençliğin hiç de arzu edilmeyen bir durumda olduğunu ifade etti.
“Küfür, sürekli medyayı gençliği yıkmak ve gençliği bozmak üzere kullanmıştır”
Gençlerin değerlerinden uzak yetişmesine fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Yeniden doğrulmak, yeniden silkelenmek ve bu meselelere ümitsizlik ile değil de, inşallah ümitle bakabilmek için mevcudun imkânlarını gençliği kazanmaya kullanmak lazım. Bu gün bizlerin gençler üzerindeki çalışmalarımız çok düşük bir durumdadır. Bizler gençlere ulaşmıyoruz. Küfür sürekli medyayı gençliği yıkmak ve gençliği bozmak üzere kullanmıştır. Bundan dolayı bizler de bu gün gençlerimize sahip çıkmalıyız. Medya alanına bizler sahip olarak kendi gençlerimizi değerlerinden uzaklaşmalarına izin vermemeliyiz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)