Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesinde bir otomobilde mühimmat ele geçirildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, söz konusu silahların Sur ilçesinde PKK üzerinde oluşturulan baskının azaltılması amacıyla Batman’da eylemlerde kullanılması için yola çıktığı ifade edildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Elde edilen bilgiler ışığında, 12 Ocak 2016 günü Diyarbakır-Batman karayolu üzerinde daha önceden tespiti yapılan ve içerisinde silah ve mühimmatların olduğu değerlendirilen araç fiziki takibe alınmış, takip esnasında içerisinde 3 şüpheli şahsın bulunduğu başka bir aracın bahse konu araca kılavuzluk yaptığı tespit edilmiştir. Takibi fark eden şüphelilerin kılavuzluk yapan araçtan Jandarma ekiplerine ateş açmaları üzerine ateşle karşılık verilmiş, açılan ateş sonucu lastikleri patlatılan ve içerisinde silah ve mühimmatların olduğu değerlendirilen şüpheli araç yakalanmış, kılavuzluk yapan diğer araç ise olay yerinden Batman ili istikametine kaçmıştır.” denildi.

Durdurulan araçta bulunan bir kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, kaçan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, ele geçirilen mühimmatla ilgili şu bilgilere yer verildi: “Söz konusu araçta yapılan aramada çuvallar içerisinde; 10 adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği, 1 adet Dragunov Kannas marka keskin nişancı tüfeği, 1 adet Dragunov marka keskin nişancı dürbünü, 5 adet Dragunov keskin nişancı tüfeğine ait şarjör, 32 adet kaleşnikof marka boş silah şarjörü, 313 adet Dragunov keskin nişancı tüfeğine ait fişek, 5 bin 120 adet Kaleşnikof fişeği, 1 Adet RPG-7 Roketatar Anti Tank mühimmatı ve 1 Adet RPG-7 Roketatar sevk fişeği ele geçirildi.” (İLKHA)