Yapılan toplantıda eğitim-öğretim hizmetlerinin daha etkili ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar, TEOG, YGS ve LYS sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, başarıyı artırmak için gereken tedbirler, okullaşma oranı, okullardaki derslik ihtiyaçları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Mehmetçik İlkokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, Maarif Müfettişleri Başkanı Eyüp Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasında Diyarbakır ilinin eğitim istatikselleri hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, il genelinde toplam bin 615 eğitim kurumunun bulunduğunu, 500 bin öğrenciye, 20 bin öğretmen, 2 bin okul yöneticisi ve yaklaşık olarak 3 bine yakın personelin hizmet ettiğini belirtti.

Toplantıyı değerlendiren Vali Yardımcısı Remzi Kattaş ise şunları söyledi: “Toplantıya katılan her yöneticimizin, öğretmenimizin, velilerimizin öğrencilerimizin görüşleri bizler için çok önemlidir. Sorunların yerinde tespiti için sizler ve fikirleriniz bizlere rehberlik edecektir. Eski bir Milli Eğitim Bakanlığı mensubu ve 4,5 yıl Bakanlık Müfettişi olarak görev yapmış, Diyarbakır`ımıza da 2006 yılı Mayıs ayında göreve gelmiş ve kendimi her zaman eğitim-öğretim camiasının içerisinde bulmuşumdur. Bulunduğum bölgede ve yörede en ücra noktalara kadar giderek eğitim-öğretim çalışmaları nedeniyle yavrularımızla bir araya gelmişimdir. Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevine başladığımdan bu yana da İl Müdürümüz ile birlikte kurumlarımızda yöneticilerimizle, öğretmenler odasında öğretmenlerimizle, sınıflarda öğrencilerimizle bir araya gelip onların durumlarını, ihtiyaçlarını sorarak bir araya geldik.”  (İLKHA)