Mardin eski Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Selahattin Demirtaş`ın 12 Ocak 2016 basın toplantısında Belediye Başkanlığı yaptığı dönem ile ilgili gerçek dışı itham ve beyanlarla kendisinin hedef aldığı için açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti.

Ayanoğlu yazılı açıklamasında, “Belediye koltuğunun haczini o dönemde belediyede 20-25 yıllık alacağı olan belediye işçileri yapmışlardı. Benim il dışında olduğum bir anda ve mesai saati bitimine doğru haciz yapmışlardır. Aynı gün yaptığımız itirazlar sonucu haczi kaldırdık ve eşyalarımızı geri aldık. Ayrıca haczi yapan ilgili icra müdürünü de hukuksuz haciz yapmaktan dolayı şikâyet ettik. Savcılık bu icra görevlisi hakkında işlem başlattı. Haczin aynı gün kaldırıldığına dair kararlar büyükşehir belediyesinde mevcuttur. Kaldı ki bu işçi alacaklarından dolayı biz 2013 Haziran ayında 33 Milyon TL`yi işçi borcu olarak ödedik ve toplamda 350' ye yakın personele ödeme yaptık. Daha öncede 7 Milyon TL para ödenmişti ve toplamda 41 milyon liraya yakın işçi ödemesi yaptık. Bu konuda bir devrim yaptığımızı herkes biliyor. Sayın Demirtaş hariçten gazel okumasın.” dedi.

“En az personeli olan belediye bizdik”

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Eski Mardin İl Belediyesi olarak en az personeli kendilerinin devir ettiklerini belirten Ayanoğlu, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesine 153 personel devir etmişiz, Artuklu Belediyesine de 65 personel. Bu kayıtlar Mardin Valiliği Devir, Tasfiye Komisyonunda vardır. Dolayısıyla personel noktasında da çok az personel bırakmışız ve norm kadroya ilk ulaşan bizim dönemdir. Sayıştay ve içişleri bakanlığı mülkiye kayıtlarında da bu mevcuttur.”

“Demirtaş, UNESCO ve Birleşmiş Milletlerin ne iş yaptığını anlatsın”

Demirtaş`ın kendisi hakkında, UNESCO`dan ve Birleşmiş Milletlerden yüz milyonlarca lira para aldığını söylemesini de değerlendiren Ayanoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Demirtaş ilk önce, BM ve UNESCO'nun ne iş yaptıklarını bir anlatsın. Buralardan para gelmediğini de anlatsın. Eski Mardin Belediyesi'ne UNESCO'dan veya BM'den para gelmiş değildir. 1. Cad. Tadilatı için AB Hibe Fonundan yapılan proje mukabili Gümrük Bakanlığı ve Mardin Valiliğinin ortaklığı ile para gelmiş ve bu parayı da Valilik ve Bakanlık ihale ile yaptıkları iş karşılığında harcamışlardır. Projede Mardin Belediyesi de ortaktı. Ama Eski Mardin Belediyesi kasasına hiç bir şekilde para girmiş değildir. Hesap kitap büyükşehir belediyesindedir bakabilirler. Sayın Demirtaş bu konuda şahsıma iftira atmakta ve karalama kampanyası yürütmektedir. Bununla ilgili yargı hakkımı da saklı tutuğumu ifade ediyorum. Daha öncede (7 Haziran Seçimleri) Demirtaş yine aynı karalama ve algı operasyonlarına devam etmişti. Yine BM ve UNESCO'dan gelen paralardan bahsetmiş ve Facebook hesabımdan bunu yalanlamıştım.”

“Kendi yeteneksizliklerini, beceriksizliklerini ve hendekten dolayı sıkışmışlıklarını başkasına iftira atarak kapatmasınlar”

Demirtaş`ın kendisi hakkındaki iddiaları cevap vermeye devam eden Ayanoğlu,  son olarak şunları belirtti: “Ayrıca alt yapıyı kendi belediyelerinin bitirdiğini ifade etmiştir. Gerçeklikle yakından uzaktan alakası olmayan konular ile maalesef aynı karalama ve algı operasyonuna devam etmektedir. Sayın Türk ilk seçildiği zaman belediyenin borcunun 1 katrilyon olduğunu söyledi. Daha sonra 580 milyon olduğunu belirtti. Aynı şeyleri Februniye Akyol`da tekrarladı. Ama Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada bunun 380 Milyon olduğu şeklindedir. Kaldı ki bu borçta eski Mardin il belediyesinin borcu değil bütün ilçe belediyelerden gelen belediye borçlardır. Bu arkadaşlar algı operasyonu yapma noktasında mahirdir. İddia ettikleri hep yalan ve gerçek dışı beyanlardır. Kaldı ki her büyükşehir belediyesi borçlu doğmuştur. İşte Şanlıurfa Belediyesi 900 Milyon TL borç ile doğmuş ve buna rağmen iş yapmaktadır.  Sayıştay kayıtları mevcuttur. Eski Mardin belediyesinin ödemiş olduğu borç kayıtlardadır. Hiç kimse bize iftira ve karalamada bulunmasın. Kendi yeteneksizliklerini, beceriksizliklerini ve hendekten dolayı sıkışmışlıklarını başkasına iftira atarak kapatmasınlar.” (İLKHA)