HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük yaptığı yazılı bir açıklama ile dün İstanbul Sultanahmet Meydanı`nda yaşanan bombalı saldırıyı kınadıklarını belirterek hangi amaçla yapılmış olursa olsun saldırının nefret duyulacak bir eylem olduğunu söyledi ve olaya sert tepki gösterdi.

“Sivil yerleşim yerlerinde bombalı eylemler yapmayı katliam olarak görüyoruz”

Kim tarafından ve hangi amaçla yapılmış olursa olsun bu saldırının bir vahşet olduğunu ve bu tür eylemlerin nefretle kınanması gereken insanlık suçu olduğunu dile getiren Elibüyük, şunları ifade etti: “Yaşadığımız coğrafyada devam eden kirli ve bir o kadar da lanetli savaşın sınırlarını genişleterek sivil insanları hedef almanın ve öldürmenin izah edilir bir tarafı yok. Dini, dili, ırkı, rengi, siyasi düşüncesi ve ülkesi ne olursa olsun sivil yerleşim yerlerinde bombalı eylemler yaparak sivil insanların hedef alınmasını kınanması ve karşı çıkılması gereken bir katliam eylemi olarak görüyoruz.”

Saldırıyı canilik olarak niteleyen Elibüyük, açıklamasının devamında, “Bu gibi saldırıları mazur gösterecek hiçbir gerekçe veya amaç yoktur, olamaz da. Unutulmamalıdır ki dinimiz bir insanın haksız yere öldürülmesinin bütün insanlığı öldürmekle eşdeğer olduğunu belirtir ve böyle bir vahşetten sakınılmasını emreder. Hangi amaçla ve gerekçe ile yapılmış olursa olsun dün İstanbul Sultanahmet Meydanı`nda vuku bulan bombalı saldırı olayı büyük bir caniliktir.  Yapılan bombalı saldırıyı ve eylemi gerçekleştirenleri kınıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)