Şanlıurfa`nın Haliliye ilçsinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle esnaf DEDAŞ`a tepki gösteriyor. Defalarca TEDAŞ yetkililerini aramalarına rağmen cevap verilmediğini belirten esnaf, yaşanan sorun için yetkililerden çözüm beklediklerini söylediler.

Haliliye`ye bağlı Sinekli Mahallesi`nde sıklıkla kesilen elektrikten dolayı mağdur olan esnaf, İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuştu.

Haftalardır elektrik konusunda sıkıntılarının olduğunu, şikâyette bulunmalarına rağmen cevap alamadıklarını söyleyen esnaf Selahattin Usta, “Bir haftadır elektrik sıkıntımız var. 5 dakika var, 3 saat yok. Tek bir faz geliyor. 10 dakika bir bölgenin yarısı geliyor sonra başka bir bölgenin. Dolapta ki bütün malzemelerim bozuldu. DEDAŞ`ı arıyorum telefonu meşgule atmışlar, cevap veren yok. Diğer yetkilileri arıyorum onlarda cevap vermiyor. Yoğunuz, çalışmamız var diyorlar. Ama elektrik yok, havalar soğuk ve üstüne malzemelerimiz de bozuluyor. Yeter DEDAŞ`tan bıktık ertık. Buradan sesleniyorum! inşallah yetkililer bu konuyu hallederler. Artık bu sıkıntılardan bıktık.” diyerek dert yandı.

Özellikle geceleri saatlerce elektriğin kesildiğini söyleyen Celal Yılmaz, “Şanlıurfa`da elektrik sorunu çoktur. Evlerin çoğunda, özellikle de geceleri kesinti oluyor. İnsanlar mağdur oluyor. En ufak bir sayaç açma kapada 20-30 lira almasını biliyorlar. Ben haftalık çalışıyorum, 250 TL alıyorum ve 400 TL`ye bir bodrumda kirada oturuyorum.” dedi.

Şanlıurfalı esnaftan İmam Güneş ise şunları söyledi: “Elektrik sorunu bitmiyor, devamlı kesiliyor. Kesilip gitmesi bizi mağdur ediyor. Özellikle büyüklerimize sesleniyorum! Allah rızası için bu sorunu çözsünler. Yeter artık; ayıp, günah, utanma duygusu var. DEDAŞ`tan kimse fayada görmedi ki biz de görelim. Kime müracaat edeceğim, kimin yanına gidelim bilmiyoruz.”

Yağmurlu günlerde elektriklerin sık sık kesildiğini ve mağdur olduklarını söyleyen esnaf Kadir Harmancı da “Dün elektrik kesintisinden dolayı işlerimiz kırıldı. Yağmur yağdığı zaman, bulutlu olduğu zaman hep bizim elektriğimiz kesiliyor. Yetkililerden yaşadığımız bu soruna çare bulmalarını istiyoruz. Yer yer, zaman zaman şikâyette bulunduk. Ama hâlâ bekliyoruz.” dedi.

Mahmut Aslan isimli bir vatandaş ise şöyle konuştu: “Hz. Ali Camii`nin temizlik görevlisiyim. Her zaman 2-3 saatlik bir elektrik kesintisi oluyor. Bundan dolayı temizlik konusunda biraz işlerimiz eksik kalıyor. İnşallah bu sorun giderilir.” (Ramazan Casuk-İLKHA)