Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti,  Kızılay ile yaptığı ortak bir organizasyonla 10 Ocak Gazeteciler Günü`nde  “Gazeteciler Kan Veriyor, Hayat Kurtarıyor” sloganıyla kan bağışında bulunacak.

Cemiyete üye gazeteci, yazar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının personel ve idareciler başta olmak üzere vatandaşların da kampanyaya katılarak kan bağışında bulunabilecekleri belirtildi.  

Düzenleyecekleri kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (MGYC) Başkanı Abdulkadir Üründü, “Toplumların aydınlanmasında kamuoyunu doğru ve objektif bir şekilde haberleriyle ve makaleleriyle yönlendiren gazeteciler, aynı zamanda sorumluluk sahibi ve vicdanlı kimselerdir. Topluma yön verme noktasında öncü olan bir mesleğin mensupları olarak, meslek mensupları için aynı zamanda bir bayram günü niteliği de taşıyan 10 Ocak Gazeteciler Günü`nde, sözünü ettiğimiz o dürüst ve vicdani sorumluluğu yüksek bireylerin yapacakları kan bağışlarıyla; Kızılay`ın kan bağışı kampanyasına bir destek de Mardin`den verelim istedik. Bu vesileyle düzenleyeceğimiz kampanyaya katılarak, bağışta bulunup, muhtemeldir ki can kurtarma noktasında peşin katkıda bulunacak olan bütün meslektaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Bizlerle aynı sorumluluğu paylaşmak üzere kan bağışı kampanyasına katılarak destek olacak olan sivil toplum örgütleri temsilcilerine, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile duyarlı vatandaşlarımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu

10 Ocak`ın aynı zamanda ‘İdareciler Günü` olduğunu da hatırlatan Üründü, “Duyarlı olan tüm idarecilerimizi kampanyaya destek vermeye çağırıyorum.” dedi.

Gazetecilerin Kan Verme Kampanyası için Adliye binası önündeki alanda kurulacak Kızılay TIR`ında 10 Ocak 2016 Pazar günü gün boyu kan verilebilecek. (M. Salih Keskin – İLKHA)