DİYARBAKIR- Hizbullah Davasından Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nde hükümlü iken, geçen Ağustos ayında Bayburt`a sevk edilen İhsan Baran`ın 77 yaşındaki annesi Rana Baran kanser hastası olduğu için cezaevinde bulunan oğlunun ziyaretine altı aydır gidemediğini söyledi. Rana Baran ya oğlumu tekrar Diyarbakır`a göndersinler ya da kendisine izin verip görüşmemizi sağlasınlar diyerek yetkililerden talepte bulundu.

Oğlunun nerede olduğu beli olmayan bir yere, Bayburt`a sürgün edildiğini söyleyen Rana Baran konuşmasına şöyle devam etti: "Oğlum Adıyaman cezaevinde olduğu için beş yıl boyunca Adıyaman`a yedi yıl, Bingöl`e üç yıl, Elazığ`a gereksiz yere gidip geldim. Tam on sekiz yıl boyunca bu halimle cezaevlerine gidip geldim. Artık ihtiyarım hastayım hiç mi vicdan yok bunlarda, bu hasta halimle artık yapamıyorum. Hiç mi Allah`tan korkmuyorlar."

Kim Bu İşte Sorumlu İse Hepsinde Ahirette Davacı Olacağım
Ahirette her iki elim Erdoğan ve Abdullah Gül`ün yakasından olacak diyen Rana Teyze, "Kim bu işte sorumlu ise hepsinde ahirette davacı olacağım. Oğlum hırsızlık yapmamış esrar kullanmamış, alıp satmamış, oğlumun tek hatası var, o da Peygamberinin izinde gitmesidir, namaz kılmasıdır, Kur`an- Kerim okumasıdır. Şimdiye kadar oğlumda hiç kimse ve hiçbir çevre rahatsız olmuş değil. Hiç yoktan ehli iman olan oğlumu cezaevine atmışlar." ifadelerini kullandı.

Zalimler Allah`tan Korksunlar Peygamberden Utansınlar
77 yaşındaki mahkûm annesi Rana Baran, "Bu halimle bu hasta halimle beni şehir şehir dolaştırıyorlar. Bu zalimler Allah`tan korksunlar Peygamber`den utansılar." diyerek konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Oğlum Diyarbakır`dayken haftada bir, ziyaretine gidebiliyordum. Hastalığımdan dolayı ayda bir ziyaretine gidip gelmeye başladım. Daha sonra oğlumu hiçbir neden yok iken Bayburt`a sürgün ettiler. Oğlumu Bayburt`a gönderdiklerinde sanki artık oğlumu hiç görmeyeceğim diye içime bir şeyler düştü. Oğlum uzak yerde olduğu için tam altı aydır görüşemedim. Allah`tan korksunlar peygamberden utansınlar."

Rana Teyze son olarak yetkililere seslenerek, "Çocuğumun sevkini ya tekrar Diyarbakır`a çıkartsınlar ya da ona izin verip bizi birbirimiz ile görüştürsünler" talebinde bulundu.

Osman İçli - İLKHA