BATMAN - 20 Aralık Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Barış Gazetesi; `Tarihi Sarnıç Devlet Güvencesinde`
Hasankeyf`e bağlı Üçyol (Dıfné) Köyü mıntıkasında bulunan 3 bin yıllık tarihi su sarnıcı devlet güvencesi altına alındı.

`Bir Batman Klasiği!`
Kent içinde gelişigüzel park eden sürücülerin neden olduğu trafik sıkışıklığı yüzünden yaklaşık 500 metrelik araç kuyruğu oluştu.

Batman Gazetesi; `Valilik Vatandaşları Uyardı`
Batman Valiliği Uyardı; "Sokağa toz maskesiyle çıkın" Batman Valiliği hava kirliliğinden dolayı vatandaşların dikkatini çekerek sokağa toz maskesiyle çıkılmasını istedi

`Tekstil Sorunlarını Tartıştı`
BATSO Stratejik Plan Yürütme Kurulu Tekstil İmalat Sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi. Sektörde öncelikli sorunların başında markalaşma ve eğitimin geldiğini dile getiren firma temsilcileri, bu konuda neler yapılabileceğini tartıştı.

Batman Postası Gazetesi; `500 kişi `Ben de KCK`lıyım` Diyerek Kendini İhbar Etti`
BDP`nin başlattığı "Kendimi ihbar ediyorum. Ben de bu suçu işledim, işliyorum" kampanyası kapsamında Batman`da "Ben de KCK`lıyım" 500 kişi kendini ihbar etti.

Batman Doğuş Gazetesi; `Öğrenciler Taziye Evinde Eğitim Görüyor`
Batman`ın Sason ilçesi Yukarı Karameşe köyüne bağlı Tire mezrasında öğrenciler taziye evinde eğitim görüyor.

Batman Umut Gazetesi; `44 Kişi Adliyeye Sevk Edildi`
Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler Batman Belediyesi İmar ve Emlak Müdürlüklerine düzenledikleri baskın sonucu gözaltına aldıkları 55 kişiden 44 kişiyi adliyeye sevk etti.

Batman Pusula Gazetesi; `SP: "Ortadoğu`da Büyük Oyunlar Oynanıyor"
Saadet Partisi aylık genişletilmiş İl Divan toplantısında konuşan il Başkanı Mehmet Fırat, Ortadoğu`da büyük oyunlar oynandığını ve İslam liderlerinin de buna alet edilmek istendiğine dikkat çekti.

Batman Medya Gazetesi; `BİK ve KOSGEB Gazetecilerle Buluştu`
Basın İlan Kurumu (BİK) ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen `Medya Kuruluşlarına Yönelik KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı` gerçekleştirildi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Mahkemedeydiler`
Batman Belediyesi İmar ve Şehircilik ile Emlak Müdürlüğüne yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 55 kişiden 44`ü dün Adliye`ye çıkarıldı. Gözaltındaki bazı müteahhit ve firma temsilcileri ise Pazar gecesi serbest bırakılmıştı.

Veysi Rüzgar - İLKHA