Gaziantepliler toplu ulaşım ücretlerine sessiz sedasız yapılan zammı, resmi bir açıklama ile değil toplu ulaşım araçlarına bindiklerinde fark etti.

Önceki fiyat tarifesine  25 kuruşluk bir zammın yapılması halk arasında da şaşkınlıkla karşılanırken, 25 kuruşluk zamlı tarife dünden itibaren uygulanmaya başlandı.

Sessiz sedasız yapılan zam vatandaşların tepkisine neden olurken, petrol fiyatlarının düşeşe geçtiği bir dönemde ulaşımın zamlanmasına vatandaş bir anlam veremedi.

Zamdan habersiz olan vatandaşlar mın olduğunu bindikleri araçlarda şoförler tarafından zam ücretlere zam geldiğini öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, kamuoyundan habersizce yapılan zamma tepki gösterdiler.

Yeni ücret tarifesine göre, otobüslerde 2 TL olan tam bilet fiyatı 2.25 TL'ye yükseltilirken,1.25 TL olan öğrenci fiyatı ise 1,50 kuruş'a yükseldi. Belediye otobüslerinde ise tam bilet fiyatı 1.60 TL'den 1.85 TL'ye yükselirken,  indirimli kartlarla 1.25 TL olan biletler, 1 Ocak'tan itibaren 1.50 kuruşa yükseldi.

Tramvaya da zam

Tramvaya daha önce 1.50 TL ücretle  binilirken yeni yıl zammıyla birlikte bu rakam 1.75 TL'ye yükseldi. Tramvaylarda indirimli ve öğrenci kart sahipleri ise 0.75 kuruş öderken son zamla birlikte bu rakam 1 TL'ye yükseldi.

Şehir içi ulaşıma sessiz ve gizlice yapılan  zam vatandaşların tepkisine yol açarken, vatandaşlar, petrol fiyatlarının düştüğü bu günlerde ulaşıma zam yapılmasına anlam veremediklerini söylediler.

Özellikle 2.25 TL`ye alınan tek kullanımlık kartların TL`ye yükselmesine ise, vatandaşlar büyük tepki gösterdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)