"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasıyla birleştirilen "Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri" davasının tutuklu sanığı emekli Albay Cemal Gökçeoğlu, "İnternet andıcı hazırlanması için, Bilgi Destek Dairesine vekalet eden Albay Dursun Çiçek emir verdi" dedi.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Bilgi Destek Dairesinde Ağustos 2008 tarihinden itibaren 4. Bilgi Destek Şube Müdürü olarak Eylül 2009 tarihine kadar görev yapan emekli Albay Hulusi Gülbahar`ın çapraz sorgusu yapıldı.
 
Önceki duruşmalarda savunmasını tamamlayan Gülbahar`a, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Balyoz Planı" davasında tutuklu yargılanan MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan`ı tanıyıp tanımadığını sordu.
 
Gülbahar, Alan`ı Özel Kuvvetler Komutanlığından tanıdığını belirterek, "1983-2006 yılları arasında 23 yıl Özel Kuvvetler`de görev yaptım. Alan, tümgeneralliği ve albaylığı sırasında komutanlığımı yaptı" diye cevap verdi.
 
Özese`nin, Alan ile iki kez telefon görüşmesi olduğunu söylediği Gülbahar, "Evet, 10 saniye ve 30 saniyelik görüşmem var. Kayın validesi hastaydı, o nedenle görüşmüştük. 20 yıldır tanıdığım bir insan" diye konuştu.