Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağının devam ettiği  Sur İlçesi'nde PKK ile kolluk güçleri arasında çıkan çatışmalarda 5'i polis 4'ü de asker olmak üzere toplam 9 kişi yaralandı. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikeleri bulunmadığı belirtildi.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması ve kazılan çukurların kapatılması için 12 Aralık`ta konulan  süren  sokağa çıkma yasağı devam ederken, çatışmalar da sürüyor.

Dün sabah saatlerinde ilçede PKK'liler, tuzakladıkları 2 el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamanın ardından polis ile PKK'liler arasında çatışma çıktı.

Meydana gelen çatışmalarda 5 polis, 4 asker olmak üzere toplam 9 kişi yaralandı. Yaralı asker ve polisler kentteki çeşitli hastanelere sevk edilirken, göğsünden kurşunla yaralanan bir polis ile patlama sırasında bacağına şarapnel parçası isabet eden 1 asker ise ameliyata alındı. Tedavi altına alınan güvenlik güçlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)