VAN - 19 Aralık Pazartesi Van yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

ŞEHRİVAN GAZETESİ: Şubatta İntiharlar Başlayabilir
VATSO başkanı Mirza Nadiroğlu, deprem bölgesindeki vergiler ve borçlar üç ay ertelenmişti. İki ay doldu. Üçüncü ay da dolmak üzere. Borçlar ya bir yıl ertelenmeli veya silinmeli. Yoksa Şubatta borcunu ödeyemeyen esnafın intiharlarına şahit olabiliriz.

BÖLGE GAZETESİ: Erdemkent Van`ın Yatakhanesi Olmalı
YYÜ Mühendislik Fakültesi hidrolik anabilim dalı başkanı Dr. Ahmet Hamdi Orhan, "Edremit`teki Erdemkent Van`ın yeni yerleşim birimi olmalı. Van`ın yatakhanesi olmalı" dedi.

VAN SESİ GAZETESİ: 700 Öğrenci Eğitime Başlayacak
YYÜ`de imzalanan protokolle 70 adetlik 10 adet derslikle 700 öğrencinin Şubattan önce eğitime başlaması planlanıyor.

VAN OLAY GAZETESİ: Depremzedelerin Manevi Yardıma da İhtiyacı Var
Van`da yaşanan depremler sonrası yardım seferberliği başlatan sivil toplum kuruluşları, depremzedeleri ziyaret ederek sıkıntılarına ortak oluyor. Deprem bölgesine yaptıkları ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Mustazaf-Der ile İrfan-Der Mardin şube yetkilileri, depremzedelerin maddi yardımların dışında manevi yardımlara da ihtiyaç duyduklarını dile getirdiler.

VAN HABER: Van TV`de Deprem
Depremle birlikte ekonomik kriz medyayı da vurdu. Van`da yerel yayın yapan Van TV 11 çalışanının işine son verdi.

VAN POSTASI: Depremin Yıktığı Erciş Küllerinden Doğacak
Van`da meydana gelen depremin ardından tamamen harabeye dönen Erciş ilçesinde yepyeni bir kentin inşası için yoğun bir şekilde çalışılıyor.

EKSPRES VAN GAZETESİ: Validen Çadır Yangınlarına Çözüm
Van Valisi Karaloğlu çadırda sobadan kaynaklanan yangınlara önlem amacıyla boruların çıktığı yerlere silindir şeklinde sac takılması gerektiğini söyledi.

Mahmut Aytekin - İLKHA