DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere ve internet medyasına şöyle yansıdı.

Özgür Haber: ÖNDER`in Kurultayından Kardeşlik Mesajları
ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği`nin `Kardeşlerimizle Diyarbakır`da Buluşuruz` düzenlediği 17. İmam Hatipliler Kurultayı`na kardeşlik mesajları damga vurdu.

Haber Diyarbakır: Dicle Kırsalında Şiddetli Çatışmalar
Diyarbakır`ın Dicle ilçesi ile Elazığ`ın Arıcak ilçesi kırsalında yer alan Görese Dağı bölgesinde üç gün önce karadan ve havadan başlatılan operasyonlar devam ediyor. Çatışmaların bugünde yaşandığı bölgeye askeri birlikler sevk edildi.

Diyarın Sesi: PVC Arasında Sigara Kaçakçılığı
Diyarbakır`da polisin kaçak sigara tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda bir kamyonette PVC`lerin arasına gizlenmiş 2 bin 700 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Gazete Diyarbakır: Önder Kurultayı Diyarbakır`da Yapıldı
Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği`nin `Kardeşlerimizle Diyarbakır`da Buluşuruz` düzenlediği 7. İmam Hatipliler Kurultayı`nda kardeşlik mesajlarını damgasını vurdu.

Güneydoğu Ekspres: Diyarbakırlı Firmalara `Batı` Engeli
Diyarbakır`da üretim yapan bir çok firma Türkiye`nin batısındaki illere mal satamamaktan şikayetçi. Firmalar, bu sorundan kurtulmak için çoğu zaman üretim yerini Diyarbakır yerine, İstanbul ya da Türkiye`nin batısındaki bir il olarak gösteriyor.

Haber Panorama: DİB Başkanı Görmez`den Mele Açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, mele projesinin diyanet projesi olduğunu belirtti.

M. Salih Keskin - İLKHA