Peygamber Sevdalılarının 5'incisini düzenleyeceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) için bazı aileler tüm fertleriyle birlikte hazırlanıyorlar. Bu ailelerden biri olan Özmen ailesi bireyleri, her yıl sınavı heyecanla beklediklerini belirttiler.
Ailesi reisi Doğan Özmen, aileler arasında yaşanan sorunların kaynağının Hz. Peygamberin bıraktığı emanetler olan Kuran ve Sünnete tam manası ile sarılmayışın olduğunu söyledi.
"Peygamber Sevdalıları Platformunun 5'incisini düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavına her yıl olduğu gibi bu yılda ailece hazırlanıyoruz.” diyen Özmen, “Bu sınava katılmaktaki gayemiz, Hz. Peygamber'in hayatını iyi öğrenmek ve yaşabilmek. Çünkü tatlı bir yarış içinde olduğumuzdan belirlenen kitapları okumak için kendimizi sıkıyoruz. Bu vesile ile de Peygamberimizin hayatını okumuş bulunuyoruz.” diye konuştu.
Kur`an ve Sünnetin aile içindeki iletişime etkisini açıklayan Özmen, “Hz. Peygamber Veda Hutbesinde ‘Ben size 2 emanet bıraktım. Biricisi Kuran'ı Kerim, ikincisi Benim Sünnetim` ifadesini kullanıyor. İnanıyorum ki, toplumda görülen aile içi şiddet, boşanmalar, problemler, sorun ve sıkıntıların asıl sebebi; Peygamberimizin sünnetine tam manası ile uymamamızdan geliyor. Çünkü Peygamberimiz, ‘Bu 2 emanete uyduğunuz sürece yolunuzu şaşırmazsınız` diyor. Yani toplum üzerinde insanların yolunu şaşırmışlığı var ise bilmeliyiz ki Kuran'a ve Sünnete gerektiği gibi uymayıp ve yaşayamadığımızdandır.” ifadelerini kullandı.
Özman, son olarak “Bizler Kuran ve Sünnete tam manası ile sarıldık mı hiçbir sorun ve sıkıntı kalmayacaktır. Hz Peygamberin aile modelini uyguladık mı, aile içi şiddet ve boşanmalar azalacaktır. Bu önemde olan organizeden dolayı Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Üniversite öğrencileri de birlikte hazırlanıyor
Farklı illerden Ağrı'ya üniversite okumak için gelen ve aynı evde kalan öğrenciler de siyer sınavına birlikte hazırlık yaptıklarını belirttiler.
Öğrenciler adına konuşan Hüseyin Alkan, şunları söyledi: "Bu sınava girmemizdeki asıl gaye Peygamberi tam manası ile tanımak. Bir hikaye nazarı ile Hz. Peygamberin hayatına bakmıyoruz. Hz. Peygamberin hayatını okuyarak hayatımıza tatbik etmek daha sonra yakın çevremize ve arkadaşlarımıza anlatmak… Herkes bunu yaparsa inanıyorum ki özelde Kürdistan'da genelde ise Dünya üzerinde oynanan tüm oyunların, katliamların farkına varılacak ve sorunlar giderilecek, haksızlıkların önüne geçilecektir. Bu şekilde insanlık daha güzel bir gelecek ve huzurlu yarınlar yaşayacaktır." (Ömer Adıgüzel - İLKHA)