Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Şırnak`ın Cizre ilçesinden sağlıklı haber alınamıyor. Verilen haberlerin büyük kısmı PKK medyası tarafından servis edildiği için PKK`nin halka yaptığı baskı ve cinayetlere yer verilmiyor. Son olarak polis tarafından öldürüldüğünü iddia ettiği 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt`un evinin mevzi yapılmasına izin vermediği için PKK tarafından katledildiği ortaya çıktı.

Yakınlarından alınan bilgilere göre akşam saatlerinde Bozkurt`un Cudi Mahallesinde Şeyh Feyzullah Cami yakınlarında bulunan evine gelen bir grup PKK`li evin kendilerine verilmesini istedi. Mezbaha Sokak No 142`de bulunan tek evini vermek istemeyen Bozkurt direnmeye devam edince PKK`liler tarafından taranarak katledildi.

Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen Bozkurt`un akrabası, yaşananları şöyle anlattı: “Selahattin yasak öncesi tüm ailesini güvenlik sebebi ile akrabalarının yanına göndermiş, evde tek başına kalıyordu. Akşam saatlerinde Selahattin`in evine bir grup PKK'li geldi ve evini mevzi yapmak istediklerini söyledi. Selahattin her yeri harabeye çevirdiniz, evimi mevzi yapmanıza izin vermeyeceğim diyerek onlarla tartışıp izin vermedi. Bunun üzerine PKK`liler Selahattin'i tarayıp öldürdüler. Yaşananları birçok akrabası bilmesine rağmen olayın gerçekleriyle bilinmemesi için kirli bir propaganda yapılıyor ve olay böyle kapatılmak isteniyor."

Öldürülen Bozkurt`un cenazesi önce Cizre Devlet Hastanesine oradan da Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bozkurt'un cenazesi hastane morgunda bekletiliyor.

Öte yandan, PKK medyasının olayı 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt`un polisler tarafından öldürüldüğü şeklinde haber yapması dikkat çekti.  (İLKHA)