Şanlıurfa Valiliği, Göç İdaresi Başkanlığı ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

GAP Tarımsal Enstitüsü salonunda düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, Belediye başkanları ile çok sayıda Suriyeli aileler katıldı.

Vali Küçük, Şanlıurfa’daki kamplarda kalan Suriyeli mültecilerin hazırladıkları resim ve el işi ürünlerin sergisini gezdi.  Etkinlikte tanıtımı yapılan Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait araçlar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa ilinde yaklaşık 500 bin Suriyeli göçmenin yaşadığını, bunların tüm haklarının güvence altında olduğunu belirtti.

Şehirde yaşayan Suriyelilere 10 bin ton kömür dağıtılacağını söyleyen Küçük, “3 milyon Suriyeli mülteci vardır. Bunun 500 bini Urfa’dadır. Burada yeni bir yaşama tutunma, geleceğe umutla bakma için bir fırsat doğmuştur. Bizim en büyük görevimiz de insanlara yeniden gelecek hazırlamaktır. Şehirde yaşayan Suriyeli kardeşlerimize dağıtılmak üzere 10 bin ton kömür geliyor.” dedi. (Ramazan Casuk- İLKHA)