Nusaybin Kaymakamlığı tarafından Abdulkadirpaşa, Yenişehir, Fırat ve Dicle mahallelerinde dün sabah saat 07.00’de ilan edilen sokağa çıkma yasağının sonrası bölgeden yoğun silah ve patlama sesleri gelmeye başladı.

Devam eden sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan Mardin Valiliği, şuana kadar 2 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.

PKK mensuplarınca zırhlı askeri ve polis araçlarının geçişleri esnasında döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 6 polis ile 6 askerin yaralandığı belirtilen açıklamada,  yaralı polis ve askerlerin tedavilerine devam edildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “PKK/KCK mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik olarak gerçekleştirilecek saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanan patlayıcı maddenin tuzaklanması esnasında infilak etmesi sonucu bir şahıs hayatını kaybetmiş olup, cenazesi otopsi için Nusaybin Devlet Hastanesi’ne gönderilmiştir. Yapılan ön otopside şahsın şarapnel parçaları sonucunda hayatını kaybettiği anlaşılmış olup kesin otopsi sonucu için Mardin Devlet Hastanesine gönderilmiştir.  Olayla ilgili adli işlemler devam etmektedir. Herhangi bir operasyon ve harekatın bulunmadığı Dicle Mahallesi’nde Bölücü Terör Örgütü tarafından patlatıldığı düşünülen EYP’nin infilak etmesi sonucu biri çocuk olmak üzere 5 şahıs yaralanmış olup tedavileri halen Nusaybin ve Mardin Devlet Hastanelerinde devam etmektedir. Yaralı şahıslardan birinin kaydı bulunmakta olup,  olayla ilgili adli işlemler devam etmektedir” denildi.

Operasyonlarda 2 PKK’linin öldürüldüğü aktarılan açıklamada, 3 barikat ve hendeğin kapatıldığı ve bir kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. (İLKHA)