Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeybatı kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğu kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı az bulutlu ve puslu 6/14

Ankara: Parçalı az bulutlu ve puslu -2/9

İzmir: Az bulutlu ve açık 6/16

Adana: Az bulutlu ve açık 5/19

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık -1/12

Batman: Az bulutlu, açık ve sisli -5/11

Van: Parçalı az bulutlu  -11/1    (İLKHA)